Milyen módon lehetséges tanácsot adni a coaching ülések során?

Milyen módon lehetséges tanácsot adni a coaching ülések során?

A coaching egyik alapszabálya, hogy ne adjunk tanácsokat az ügyfelünk számára, ne befolyásoljuk őt a saját válaszainak megtalálásában.

Ebben a témában a legszigorúbb előírásokat, elvárásokat az ICF fogalmazza meg. A Nemzetközi Coach Szövetség különös figyelmet szentel annak, hogy a coaching beszélgetések során a coach szakemberek még a legenyhébb módon se befolyásolják ügyfeleiket.

Azonban előfordulhat, hogy korábbi személyes élet tapasztalatunkból, coaching vagy más szakmai múltunkból fakadóan rendelkezünk olyan tudással, gyakorlattal, amellyel kapcsolatban azt érezzük, hogy valós segítséget nyújthat ügyfelünk számára.

Szóval, mit tegyünk akkor, ha ügyfelünk jelenlegi problémájával, dilemmájával kapcsolatban úgy érezzük, hogy van igazán használható megoldási alternatívánk, de annak megosztásakor szeretnénk betartani az etikai előírásokat?

Ezzel kapcsolatban osztjuk most meg veletek gondolatainkat.

Először is nagyon fontos azt felismernünk, hogy azon megoldás, amely nekünk segített, egyáltalán nem biztos, hogy ügyfelünk számára is valós alternatívát jelenthet. Ilyen formán jobb, ha tartózkodunk attól, hogy saját életünkben alkalmazott megoldásokat tukmáljunk rá az ügyfelünkre.

Másodszor azt nagyon fontos megértenünk, hogy coachként hasonlóan dolgozunk, mint egy személyi edző. Amennyiben egy edzőteremben fitnesz szakember segítségét kérjük, ő sem fogja helyettünk elvégezni a gyakorlatokat, nem fog helyettünk saját magunkon dolgozni.

Ilyen formán egy coaching ülés során is lényeges, hogy a coachee „dolgozzon” a saját válaszai megtalálásán, keresse és kutassa azon alternatívákat, amelyek mentén el tud indulni. Amennyiben mi állunk elő megoldásainkkal, akkor pontosan azt az önreflexióval, felismerésekkel teli, kreatív gondolkodás lehetőségétől foszthatjuk meg, amelyre vélhetően leginkább szüksége lenne.

A fentiekből fakadóan igyekezzünk csak és kizárólag olyan tanácsokat adni az ügyfél számára, amelyek több referenciával bizonyítottan segítséget jelenthetnek számára.

Ilyenek például azon megoldások, amelyek több forrásból megerősített szakmai tudáson alapulnak, vagy számos esetben alkalmazva bizonyítottan jelentettek megoldást hasonló helyzetet megjárt ügyfeleinknek.

A saját tapasztalatunkból és tudásunkból fakadó javaslatainkat akkor hozzuk be az ülésre, ha az ügyfél úgy érzi, hogy saját erejéből már minden megoldási alternatívát, lehetőséget felkutatott. Ezt sokszor úgy nevezzük, hogy az ügyfelünknek már „kiürült az agya”, tehát nyitott, megoldás keresésére irányuló kérdéseink eredményeként, az alkalmazott kreatív gyakorlataink hatására már saját maga talált több megoldási alternatívát, lehetőséget.

Ez az a része az ülésnek, amikor ügyfelünk már úgy érzi, hogy mindent felkutatott, amelyre képes saját erejéből és tudásából, a mi segítségünkkel együtt.

Amennyiben úgy érezzük, hogy ezen, általa megtalált lehetőségek még nem jelentenek tényleg valós alternatívákat a kihívásaival kapcsolatban, akkor megoszthatjuk saját javaslatainkat, tanácsainkat.

Mielőtt azonban megtennénk, semleges módon kérdezzük meg ügyfelünktől, hogy egyáltalán nyitott-e mi javaslatainkra. Semleges alatt azt értjük, hogy fokozottan legyünk arra figyelemmel, hogy ne minősítsük saját tanácsainkat jobbnak, megfelelőbbnek a lehető legenyhébb módon sem.

Itt fontos még megjegyezni, hogy ügyfeleink sokkal nagyobb százalékban, és sokkal nagyobb lelkesedéssel vetik majd bele magukat a saját maguk által talált megoldási alternatívákba, mintsem azokba, amelyeket mi kínálunk fel, mi mutatunk meg a számukra.

Számos esetben fordul elő, hogy egy coach beszélgetésnek már a 10. percében már felmerül bennünk egy ötlet, egy jótanács, amelyben biztosak vagyunk, hogy ügyfelünk segítségére lehet.

 Azonban, amennyiben fentieket végiggondoljuk, felismerhetjük, hogy miután hatékony személyi edző hatására ténylegesen megdolgoztatjuk ügyfelünk elméjét, sok esetben már semmilyen szüksége sincs javaslatainkra.