Csoportos, Moduláris Life és Business Coach képzés - Emberi Kapcsolatok modul

Csoportos, Moduláris Life és Business Coach képzés - Emberi Kapcsolatok modulEbben a modulban felfedezzük a kapcsolatainkat befolyásoló lelki, hormonális, pszichés tényezőket és megtanuljuk, hogy mely belvilági és gyakorlati lépéseken keresztül lehet azokat tartósan pozitív irányba fejleszteni.

A tanfolyam ezen részében figyelmet szentelünk majd a kortárs globális folyamatok emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásának,a folytatásban pedig a párkapcsolatra helyezzük a hangsúlyt, megismerjük az abban zajló folyamatokat, valamint azon coaching és egyéb módszereket, amelyek használatával fejleszthetjük azt.

Ezt követően közösen gyakoroljuk a páros és egyéni, az emberi kapcsolatok javítására fókuszáló coaching gyakorlatokat.

Ezt követően alkalommal megismerkedünk a családpszichológiai alapfogalmakkal és ezeknek a coaching relevanciájával. Foglalkozunk a családdal, mint rendszerrel és áttekintjük a család szerkezetét. Mindemellett végigtekintünk egy családi életciklust és ennek mentén a coachingban lehetségesen megjelenő kihívásokat és célokat.
A folytatásban a tranzakcióanalízis alapfogalmait tekintjük át és ezek segítségével gyakorlatot szerzünk a coachingban is megjelenő kommunikációs játszmák felismerésében és kezelésében. Áttekintjük az énállapotokat, az alap játszmákat, a tranzakciók lehetőségeit és formáit és ezt követően különböző eszközök segítségével gyakorolunk önismeret és kliens szempontból is.

A modul következő részében a konfliktuskezelés és asszertív kommunikációval foglalkozunk. Dolgozunk majd a mindennapi konfliktusainkkal és játszmáinkkal, illetve azok életünkre gyakorolt hatásaival. Belemélyedünk a konfliktus kezelési stratégiákba, megtanuljuk, milyen előnyökkel és hátráltatással vannak az életünkre, és gyakoroljuk, hogy mely stratégia mikor, milyen élethelyzetekben szolgál minket. 

A modul elvégeztével képes leszel segítséget nyújtani és coach beszélgetéseket vezetni az emberi kapcsolatok területén felmerülő problémák és kihívások esetén.

 

 

vissza