Csoportos, Moduláris Life és Business Coach képzés - Hivatás és Karrier modul

Csoportos, Moduláris Life és Business Coach képzés - Hivatás és Karrier modul

Tanfolyamunk ezen része során olyan hiteles szakemberek képzését tűzte ki célul, akik másokat segíthetnek a hozzájuk illő hivatás megtalálásában és szenvedélyes gyakorlásában. 

Az első szakaszban megosztjuk, hogy miképp segítsünk azon ügyfeleink számára, akik burnout-ban szenvednek, vagy akár teljes karrierváltáson törik a fejüket.Megismerjük a burnout folyamat állomásait, valamint azt, hogy milyen módszerekkel lehetséges támogatást nyújtani a coachee-knak ilyen helyzetekben. Ez követően megismerjük, hogy milyen módszerekkel, kérdésekkel, gyakorlatokkal lehetséges őket közelebb vinni ahhoz a hivatáshoz, amely leginkább illik majd hozzájuk a jelen és következő életszakaszukban. Felfedezzük a Flow élmény összetevőit és annak módszereit, hogy miképp építsük azt be a munkavégzésünkbe.

A második szakaszban karriertervezés szakmai részével folytatjuk a képzést. Ebben a modul részben azzal foglalkozunk, hogy miképp nyújtsunk hatékony támogatást akkor, ha ügyfelünk a karrierrel, munkával kapcsolatos célok megvalósítása során elakadást tapasztal. Gyakorlati eszközök segítségével megismerkedünk azzal, hogyan tudjuk a coaching beszélgetés során elérni, hogy az ügyfél egyre tudatosabbá váljon a karrierjével kapcsolatos értékei, erőforrásai, gondolkodásmódja, magatartása, döntési stílusa, valamint érzelmei terén.

A későbbiekben karrier coaching leggyakoribb témáját, a karrier átmenetek kezelését tekintjük át: mire helyezzük coachként a fókuszunkat, és miben tudjuk az ügyfél felkészültségét támogatni az állás váltás területén.

Átvesszük, hogy miért van jelentősége egy álláskeresési stratégia felállításának, amihez kapcsolódva kitérünk a megfelelő önéletrajz és motivációs levél lényeges szempontjaira, elemeire. 

Ezen modul zárásaként megismerkedünk a tudatos pénzügyi gondolkodás alapjaival, valamint elsajátítjuk azon gazdasági ismereteket, amelyekre egy vállalkozás felépítésének folyamatában, vagy akár a vagyonteremtési lépéseink során mindenképpen szükségünk lesz.

A folytatásban a megismerkedünk a időgazdálkodás önismereti és coaching gyakorlataival, megoldásaival, valamint a vállalkozás építés és indítás alapjaival.

A modul elvégeztével képes leszel segítséget nyújtani és coach beszélgetéseket vezetni az emberi kapcsolatok területén felmerülő problémák és kihívások esetén.

  

 

vissza