Életvezetési Tanfolyam 2019 - LifeCoach képzés modul

Életvezetési Tanfolyam 2019 - LifeCoach képzés modul

 

Az Életvezetési Tanfolyam elvégeztével lehetőséged nyílik részt venni egy kiegészítő képzési modulon, mely során elsajátíthatod a Life Coach hivatáshoz szükséges elméleti, gyakorlati alapokat.

Hiszünk abban, hogy a segítői (legyen szó akár coachról, vagy más szakemberről) hivatás végzése során
a megfelelő szaktudás megszerzése mellett szintén lényeges, 
hogy az adott szakember a saját életének fontos területein kellő rendezettséggel, 
és folyamatos fejlődés iránti alázattal rendelkezzen.

Ezt a fejlődést megélheted az Életvezetési Tanfolyam alatt, és azt követően, amennyiben elhivatottságot érzel mások segítésére, támogatására és szeretnél egy hiteles hivatást felépíteni, akkor várunk szeretettel a tanfolyamot kiegészítő Life Coach képzés modulon.

A kiegyensúlyozottságunk, sikerért tett lépéseink, a Jelenlét élmény rendszeres megélése, a rendezett emberi kapcsolatainkból meríthető erő, az önmagunkban kialakított, folyamatosan emelkedő harmónia és béke nélkül bármilyen elméletet, módszertant tanulunk, bármilyen irányzatot, rendszert is követünk, a szavaink egy idő után üres, felületes jótanácsokká, okoskodássá, az általunk ismert metodika szüntelen ismétlésévé válhatnak.
Márpedig a legtöbb ügyfelünknek ennél több együttérzésre, megértésre és emberségre van szüksége, amikor szakemberhez fordul, és annak segítségét igényli problémái megoldásához, vagy saját teljesítményének fokozásához.Az ilyen tapasztalattal és tudással felvértezett coach vagy tréner mélyebb, tartósabb, pozitív változásokhoz, valódi fejlődéshez képes hozzásegíteni az ügyfeleit minden életterületen, így hosszabb távon anyagilag is sokkal sikeresebbé válhat.


A kiegészítő coach képzés elvégzése után, tanulmányaid és gyakorlatod befejeztével képessé válhatsz hatékony segítséget nyújtani a hozzá fordulóknak a legtöbb életterületen, ezen felül eredményes és inspiráló előadásokat, prezentációkat, tréningeket tudsz majd tartani. 


Szerintünk egy szívvel és alázattal dolgozó, de anyagilag is sikeres coach-ot (vagy bármilyen segítőt) három különböző ismérv jellemez.

Tapasztalataink szerint egy igazán felkészült Coach-nak három jellemzővel kell rendelkeznie, melyeket folyamatosan fejleszteni szükséges:

1. Személyes élettapasztalatából és életpéldájából adódó hitelesség
2. Szakmai tudás, gyakorlat és ehhez kapcsolódó készségek
3. Az üzleti siker elérésének képessége az önazonos és tudatos márkaépítésen keresztül


1. A megteremtett hitelesség


Akárcsak mi magunk, úgy minden ügyfél is megérzi a lelkében és szívében, hogy kinek jó a közelében lenni, kivel tartalmas, feltöltő, örömteli élmény a pusztán együtt töltött idő, kinek a szavaiban van együttérzés, odafordulás, érdeklődés, kinek a hangjában van őszinteség.
Az a szakember, aki ilyen légkört, hangulatot teremt maga körül, az egész biztos sokat dolgozott saját magán és az életkörülményein. Ezen lépcsőfokok megtétele, sokszor végigküzdése során pedig olyan tapasztalatokat szerzett, melyek rengeteget segítenek számára többek között intuíció formájában és a másokkal való együttérzésben.

Ezen hitelességet alapozzuk meg az Életvezetési Tanfolyam során.2.  Széleskörű szakmai ismeretek

Egy alázattal dolgozó coach folyamatosan gyarapítja szakmai ismereteit, azonban tapasztalatunk szerint azon segítők képesek teljeskörűen támogatni az ügyfeleiket, akik több terület, több iskola tananyagát is elsajátítják. Ebből fakadóan képesek egy élet-problémára, kihívásra több megoldást, többféle utat felkínálni a hozzájuk fordulóknak.

A coach képzéseink megalapításakor különös figyelmet szenteltünk annak, hogy hazánk legszínesebb és legsokoldalúbb tanfolyamait alakítsuk ki, ebből fakadóan itt több módszerrel és megközelítéssel is találkozni fogsz!

A képzés során az alábbi tematikát követjük majd:

    - A coaching beszélgetés folyamatának módszertana:
       Érték alapú coaching
       Vizualizáció módszertana
       Megoldásközpontú brief coaching
       Time management alapjai
       Mindfulness alapú érzelmi intelligencia coaching
       Konfliktus kezelés és asszertív kommunikáció
       Kérdezéstechnika

    - Az érzelmi intelligencia és az empátia szerepe a coachingban
    - Egy sikeres tréning lebonyolításának metodikája (tervezés - megvalósítás)
    - A hatékony előadás, tréning elmélete és gyakorlata (szervezett hallgatósággal)
    - A japán stílusú, modern prezentáció elkészítése
    - A sikeres online sales és marketing ismeretek és gyakorlat (Online és Offline brandépítés)
    - Coaching gyakorlat megszerzése (szervezett coachee-kkal)
    - A mindfulness módszertana a segítői folyamatban

3. Az üzleti siker elérésének képessége az önazonos és tudatos márkaépítésen keresztül

"Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani". A legtöbb kiváló szakember azért nem képes megélhetést biztosító jövedelmet teremteni a segítői praxisából, mert nincs tisztában azzal, hogy miképp lehetséges és szükséges népszerűsíteni és értékesíteni szolgáltatásait. Nem teremtenek közösségeket, nem üzemeltetnek olyan online és offline folyamatokat, melyek rendszeresen felhívják az érdeklődők figyelmét szolgáltatásaikra, nem építenek fel egy brandet, nem rendelkeznek megfelelő árképzéssel, szolgáltatás csomagokkal.

Ezek a leggyakoribb "hibák", és a legtöbb coach-képző iskola nem ad erre bizonyítottan működő megoldásokat, legfeljebb tippekkel látják el hallgatóikat.
Képzésünk során megosztjuk veled a célzottan ilyen jellegű szolgáltatásokra vonatkozó brandépítési sales és marketing "mesterfogásokat", és folyamatos támogatásunkkal belekezdünk saját praxisod üzemeltetésébe.  


Ami még különösen fontos: a képzés során végig melletted állunk és támogatunk majd a coaching gyakorlatod során (beszélgetések felügyelete, szupervízió), valamint a márkaépítéssel foglalkozoó szakemberünk folyamatosan felügyeli majd a brandépítésed lépéseit! 

Sikeres vizsga esetén minden résztvevő tanúsítványt kap a képzés elvégzéséről. 

Szeretnék részt venni az ONLINE nyílt napon, 2020. június 15-én!

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a képzés 2020-2021-es évfolyamára!

 

 

vissza