Életvezetési Tanfolyam 2019 - LifeCoach képzés modul

Életvezetési Tanfolyam 2019 - LifeCoach képzés modul

 

Az Életvezetési Tanfolyam elvégeztével lehetőséged nyílik részt venni egy kiegészítő képzési modulon, mely során elsajátíthatod a Life Coach hivatáshoz szükséges elméleti, gyakorlati alapokat.

Hazánkban tapasztalataink szerint a legtöbb segítő (terapeuta, coach, pszichológus, tréner stb.) az általa preferált képesítés megszerzését tartja az elsődleges és gyakran az utolsó lépésnek karrierjének felkészülési szakaszában, és ezen dokumentumok birtokában már meg is kezdi tevékenységét. E hivatás gyakorlása során azonban - tapasztalatunk és filozófiánk szerint - szintén lényeges, hogy maga a szakember a saját életét (vagy legalább azon területeket, melyekben másokat is segíteni szeretne) rendbe tegye, és azokat folyamatos fejlődési pályára helyezze. így válik hitelessé mindabban amit tanít, megoszt, amiben segít. 

Ezt a fejlődést megélheted az Életvezetési Tanfolyam alatt, és azt követően, amennyiben elhivatottságot érzel mások segítésére, támogatására és szeretnél egy hiteles hivatást felépíteni, akkor várunk szeretettel a tanfolyamot kiegészítő Life Coach képzés modulon.

A kiegyensúlyozottságunk, sikerért tett lépéseink, a Flow, a Jelenlét élmény rendszeres megélése, a rendezett emberi kapcsolatainkból meríthető erő, az önmagunkban kialakított, folyamatosan emelkedő harmónia és béke nélkül bármilyen elméletet, módszertant tanulunk, bármilyen irányzatot, rendszert is követünk, a szavaink egy idő után üres, felületes jótanácsokká, okoskodássá válhatnak.

Márpedig a legtöbb embernek nem erre van szüksége ha segítséget kér problémái megoldásához, vagy saját teljesítményének fokozásához.

Sokkal inkább igényelnek egy tapasztalt, önmagára reflektálni képes, a belső nyugalomból és az élet szenvedélyéből táplálkozó, a célok gyakorlati megvalósításában alázattal tevékenykedő, szakmailag felkészült, a tudományos hátteret is ismerő segítőt. Egy olyan segítőt, aki nemcsak “dumál” arról, hogy “mit hogy kéne”, hanem éli is azt amiről beszél, amiben segít és saját kiegyensúlyozottságával, életvitelével mutat példát.Az ilyen tapasztalattal és tudással felvértezett coach vagy tréner mélyebb, tartósabb, pozitív változásokhoz, valódi fejlődéshez képes hozzásegíteni az ügyfeleit minden életterületen, így hosszabb távon anyagilag is sokkal sikeresebbé válhat.


A kiegészítő coach képzés elvégzése után, tanulmányaid és gyakorlatod befejeztével képessé válhatsz hatékony segítséget nyújtani a hozzá fordulóknak a legtöbb életterületen, ezen felül eredményes és inspiráló előadásokat, prezentációkat, tréningeket tudsz majd tartani. 


Szerintünk egy szívvel és alázattal dolgozó, de anyagilag is sikeres coach-ot (vagy bármilyen segítőt) három különböző ismérv jellemez.

Tapasztalataink szerint egy igazán felkészült Coach-nak három jellemzővel kell rendelkeznie, melyeket folyamatosan fejleszteni szükséges:

1. Személyes élettapasztalatából és életpéldájából adódó hitelesség
2. Szakmai tudás, gyakorlat és ehhez kapcsolódó készségek
3. Gyarapodó sales és marketing tudás, azaz a szolgáltatások "értékesítésének" képessége


1. A megteremtett hitelesség


Akárcsak mi magunk, úgy minden ügyfél is megérzi a lelkében és szívében, hogy kinek jó a közelében lenni, kivel tartalmas, feltöltő, örömteli élmény a pusztán együtt töltött idő, kinek a szavaiban van együttérzés, odafordulás, érdeklődés, kinek a hangjában van őszinteség.
Az a szakember, aki ilyen légkört, hangulatot teremt maga körül, az egész biztos sokat dolgozott saját magán és az életkörülményein. Ezen lépcsőfokok megtétele, sokszor végigküzdése során pedig olyan tapasztalatokat szerzett, melyek rengeteget segítenek számára többek között intuíció formájában és a másokkal való együttérzésben.

Ezen hitelességet alapozzuk meg az Életvezetési Tanfolyam során.2.  Széleskörű szakmai ismeretek

Egy alázattal dolgozó coach folyamatosan gyarapítja szakmai ismereteit, azonban tapasztalatunk szerint azon segítők képesek teljeskörűen támogatni az ügyfeleiket, akik több terület, több iskola tananyagát is elsajátítják. Ebből fakadóan képesek egy élet-problémára, kihívásra több megoldást, többféle utat felkínálni a hozzájuk fordulóknak.

A coach képzéseink megalapításakor különös figyelmet szenteltünk annak, hogy hazánk legszínesebb és legsokoldalúbb tanfolyamait alakítsuk ki, ebből fakadóan itt több módszerrel és megközelítéssel is találkozni fogsz!

A képzés során az alábbi tematikát követjük majd:

    - A coaching beszélgetés folyamatának módszertana:
       Érték alapú coaching
       Vizualizáció módszertana
       Megoldásközpontú brief coaching
       Time management alapjai
       Mindfulness alapú érzelmi intelligencia coaching
       Konfliktus kezelés és asszertív kommunikáció
       Kérdezéstechnika

    - Az érzelmi intelligencia és az empátia szerepe a coachingban
    - Egy sikeres tréning lebonyolításának metodikája (tervezés - megvalósítás)
    - A hatékony előadás, tréning elmélete és gyakorlata (szervezett hallgatósággal)
    - A japán stílusú, modern prezentáció elkészítése
    - A sikeres online sales és marketing ismeretek és gyakorlat (Online és Offline brandépítés)
    - Coaching gyakorlat megszerzése (szervezett coachee-kkal)
    - A mindfulness módszertana a segítői folyamatban

3. Működő sales és marketing megoldások

"Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani". A legtöbb kiváló szakember azért nem képes megélhetést biztosító jövedelmet teremteni a segítői praxisából, mert nincs tisztában azzal, hogy miképp lehetséges és szükséges népszerűsíteni és értékesíteni szolgáltatásait. Nem teremtenek közösségeket, nem üzemeltetnek olyan online és offline folyamatokat, melyek rendszeresen felhívják az érdeklődők figyelmét szolgáltatásaikra, nem építenek fel egy brandet, nem rendelkeznek megfelelő árképzéssel, szolgáltatás csomagokkal.

Ezek a leggyakoribb "hibák", és a legtöbb coach-képző iskola nem ad erre bizonyítottan működő megoldásokat, legfeljebb tippekkel látják el hallgatóikat.
Képzésünk során megosztjuk veled a célzottan ilyen jellegű szolgáltatásokra vonatkozó sales és marketing "mesterfogásokat", és folyamatos támogatásunkkal belekezdünk saját praxisod üzemeltetésébe. 


Ami még különösen fontos: a képzés során végig melletted állunk és támogatunk majd a coaching gyakorlatod során (beszélgetések felügyelete, szupervízió), valamint a marketing szakemberünk folyamatosan felügyeli majd a brandépítésed lépéseit! 

Sikeres vizsga esetén minden résztvevő tanúsítványt kap a képzés elvégzéséről. 

Szeretnék részt venni a Nyílt napon június 01-én!

Érdeklődöm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a képzésre!

 

 

vissza