Employee experience alapú tanácsadás és szervezetfejlesztés

Employee experience alapú tanácsadás és szervezetfejlesztés

 

2018-tól kezdve vállalkozásunk munkavállalói élmény alapú szervezetfejlesztési tanácsadással is
támogatja hazánk vállalatait.

Hiszünk abban, hogy a munkavállalói élmény fokozásása minden egyes vállalatnál megvalósítható, vagy tovább fejleszthető. Hiszünk abban, hogy a modern, kollégákat a középpontba helyező gondolkodás, a munkavállalói élmény kialakítása érdekében tett lépések jelenleg a leghatékonyabb megoldásai a munkaerő bevonzásnak, megtartásnak és ezen keresztül az üzleti sikeresség elésérének.

Mi is naponta megtapasztaljuk azon pozitív érzést, hogy őszinte emberek társaságában, örömteli célokért dolgozhatunk, és harmóniuksan működő közösséget építhetünk.

Szeretnénk hozzájárulni, hogy ezt Te is, Ti is átéljétek a mindennapokban.

- Számodra is erős kihívást jelent a megfelelő alkalmazottak “elcsábítása” és megtartása?
- Időről időre szembesülsz a munkaerő fluktuációjának problémájával?
- Értékes szaktudású munkavállalóid elvándorolnak és szerintük a céged nem tartotta be, amit korábban ígért?
- Előfordul, hogy megdöbbenve állsz arról értesülve, hogy a bánásmódra panaszkodva távoznak a vállalattól?
- A vállalatod értékeinek megjelenése jellemzően önformálódó és sokkal inkább elhanyagolt, mint tudatos és felépített?
- A központi fókusz mindig is a külső kommunikációra esett, jóval kevesebb figyelem jutott a munkavállalóid bevonására a márkaépítés terén?
- Számos költséges továbbképzés, tanfolyam, tréning még mindig akadozik a mindennapokban a stresszkezelés, asszertív kommunikáció? Továbbra is feloldatlanok maradtak a különböző szervezeti diszfunkciók, konfliktusok?
- Érezhetően elhaladnak melletted a versenytársaid, pedig igazán minőségi terméket és/vagy szolgáltatást nyújtasz a piacon?

Amennyiben úgy tapasztalod, hogy a fenti kérdések közül egy vagy több is vonatkozik Rád és cégedre, akkor talán jogosan merül fel Benned, mit kellene másképp tenned, hova lenne szükséges fókuszálnod és ami a legfontosabb, miképp fogj hozzá vállalatod, vállalkozásod fejlesztésének?

A mi közreműködésünkkel és támogatásunkkal az eddig rejtett, vagy önmagától rossz irányba tartó folyamatok világossá, alakíthatóvá és működővé válnak!

 

De mi is az az employee experience, azaz a munkavállalói élmény alapú szervezetfejlesztés, és miért jelent megoldást a fenti problémákra?

Röviden és egyszerűen fogalmazva: olyan vállalati légkör létrehozása, ahol a munkavállalók örömben és flow élménnyel telve dolgoznak, ebből fakadóan sokkal magasabb teljesítményt nyújtanak és elköteleződnek a vállalat mellett. A cég belső kommunikációjával, szervezeti folyamataival, a beosztottak igényeit figyelembe véve lehetőséget teremt ennek megvalósulására.

A munkavállalói élmény (employee experience)
alapú szervezetfejlesztés célja, hogy hatékonyan, eredményesen, és hosszútávon működjön a vállalatod, amely olyan emberek együttműködésén keresztül valósul meg, akik elkötelezettek, örömmel telve és víziók által vezérelve dolgoznak, és élményként élik meg a növekvő produktivitásban való részvételt.

A pozitív munkavállalói élmény biztosítása jelenleg a leghatékonyabb módja annak, hogy a vállalatok vonzóak és hitelesek maradjanak a munkaerőpiacon, ami alatt nemcsak az új szakemberek megszerzését értjük, hanem a már képzett alkalmazottak megtartását is.

Az elmúlt években az employee experience részesült a legnagyobb figyelemben a HR, a belső kommunikáció területén és képezte fő témakörét előadásoknak és konferenciáknak. A modern vállalatok, legfőképpen a multinacionális cégek az elmúlt időszakban számos lépést tettek ezen szakterületen, de ezen folyamatok tudatosítását és fejlesztését ma már egyetlen szervezet sem hagyhatja figyelmen kívül, így a következő években hazánkban is egyre elterjedtebb lesz akár a KKV szektorban is.

A munkavállalói élmény kialakítása egy vállalat esetében számos terület fejlesztési lépéseinek ötvözéséből áll, és megtalálható közöttük meglévő folyamatok átgondolása, átszervezése, és akár új területek bevezetése is. Jelenkorunkban már nem elégséges kizárólag csak a szervezeti struktúrára, folyamatrendszerekre, feladatkörök és ezekhez szükséges hard és soft skillek összehangolására, átszervezésére koncentrálni.

A hagyományos megközelítésekkel szemben tanácsadásaink azon felfogással építjük fel, hogy a hosszútávú eredményesség kulcsa maga a munkavállaló elégedettsége. Tanácsadásunk szerves részét képezi a munkavállalók tapasztalatainak megértése, feldolgozása, amelyekből fakadó változtatási tervek és lépések kulcsfontosságúak.Hogyan zajlik a szervezetfejleszteséi programunk, mit kapsz általa?

1. Teljeskörű, ingyesen felmérést végzünk a cégednél, mely során feltérképezzük a problémákat, erősségeket, gyengeségeket.

2. Az információk birtokában pontos diagnózist és fejlesztési tervet dolgozunk ki számotokra.

3. Közös döntések során kialakítjuk, hogy mely lépéseket valósítjuk meg Veletek együttműködésben.

4. Igényeitek alapján, és abból a célból, hogy a pozitív változás tartós maradjon, egy- vagy több kollégátokat továbbképezzük.Szervezetfejlesztési megközelítésünk az alábbi területeket helyezi előtérbe:


1. Vezetői érzelmi intelligencia fejlesztés

Napjainkban egy szervezetben egyre inkább igényelt, személyes figyelmen és a minőségi motiválás képességén alapuló vezetői magatartás sokkal inkább az érzelmi intelligencián alapszik, mintsem az intellektuson. Munkánk során kiemelt figyelmet szánunk a mindfulness módszertanára épülő érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségeire, mely magában foglalja elsősorban a bennünk felbukkanó érzések kezelését, másodsorban pedig mások érzelmi állapotának felismerését és az ahhoz való minőségi kapcsolódásnak és fejlesztésének módszereinek elsajátítását. Könnyen alkalmazható módszerekkel a munkavállalóinkkal való bánásmód példaértékű szintre lép.

A pozitív pszichogia módszertanának alapjaival és gyakorlatokon keresztül elmélyítjük, hogy miképp vagyunk képesek előremutató irányba változni és változtatni negatív, korlátozó hiedelmeinken és miképp tudunk ehhez a fejlődéshez másokat is hozzásegíteni.


2. Employer Branding

A munkáltatói márkaépítés egy szervezet, vagy egy vállalat hitvallásának, értékrendszerének és szerepvállalásának összesége, mely összehangolt és hiteles vállalati értékek mentén a teljes munkavállalói életciklusban építi a márka hitelességét. A munkavállalók elköteleződése, fejlődése és teljesítménye szempontjából ma már megkerülhetetlen terület, hiszen ami belül van, az van kívül is. Éppúgy lehet tudatos és felépített, mint ahogy önformálódó és teljesen elhanyagolt része a vállalat életének.

Az a minőség, értékek és energetika, amelyet a vállalat kifelé, a külső érdeklődők és külső kapcsolatai felé sugároz, fontos, hogy hitelesen és őszintén jelenjenek meg a cég belső, mindennapi életében.


3. Movitáció fejlesztése

A legtöbb munkavállaló új munkakörében, vagy új munkahelyén általában motiváltan, önmagával szemben magas sztenderdeket alkalmazva kezd neki mindennapjainak.

Azonban sajnos az esetek nagyrészében a Flow élmény hiánya, a meg nem tervezett munkavállalói életút, a feladatokban, hatáskörökben történő fejlődés hiánya idővel motiválatlansághoz, sőt, akár kiégéshez is vezethet.

Egy körültekintően megtervezett employee journey, a munkavállalói visszajelzések magas szintű elemzése alapján kialakított, tudatosan alkalmazott külső- és belső motivációs faktorok használatával ezen folyamat hatékonyan és eredményesen fejleszthető. Ennek eredményeként a munkavállalók lényegesen magasabb teljesítményre lesznek képesek és a munkakörük, vállalatuk felé irányuló elkötelezettségük pedig látványos fejlődésnek indul.


4. Generációk közötti problémák kezelése

Nem tudjuk és nem is akarjuk figyelmen kívül hagyni tanácsadásaink során a generációk kezelését. Hogyan lesz az eltérő értékrendből, a prioritások megváltozásából, az alkalmazkodási képesség és az elfogadás hiányából közös együttműködés, valódi kapcsolat és kapcsolódás, értékteremtés, egy közösséghez tartozás, kölcsönös edukáció, egymás felé való nyitás vagy értékalapú gondolkodás?

Ezekre és minden korábban említett megoldandó helyzetre a felmérés után kész megoldási tervvel állunk rendelkezésedre.


5. Kreativitás fejlesztése

A kreativitás és intelligencia közötti kapcsolat tudatosításával, továbbá a kreativitás mérésének és fejlesztésének módszereivel láthatóvá válik, hogyan hat a munkánkra, az üzleti életre és hogyan jelenik meg a munkavállalói elégedettség növelése során. Épp úgy mint a service design megközelítés a munkahelyi közegben értelmezve, a munkahelyi folyamatokban alkalmazva.


Ezen területek mellett a munkavállalói élmény alapú szervezetfejlesztés során tanácsadóink az alábbi feladatokban nyújtanak értékes támogatást (a teljesség igénye nélkül):

-a munkavállalói élmény és az employee journey megtervezése és megvalósítása;
-a vállalat munkavállalókra vonatkozó víziójának megvalósítása,
-a szociális, kommunikációs és vállalati programokat integrálása,
-kiépíteni egy erős és egyedi munkavállalói élmény márka kiépítése,
-a munka, a munkahely és a munkavállaló élményének összehangolása.

Amennyiben Te is arra vágysz, hogy munkavállalóid magasabb produktivitás közben hosszú távra köteleződjenek el vállalatod mellett, és nyitott vagy a legmodernebb, és egyre elterjedtebb szervezeti változásokkal való megismerkedésre, akkor szívesen vesszük fel Veled a kapcsolatot!

Miért minket válassz?

  1. Módszereink és megoldásaink egyszerre hatékonyak, könnyen alkalmazhatóak.

  2. Egyedi tanácsadásaink, szervezetfejlesztési folyamataink rengeteg megközelítést ötvöznek és bizonyítottan tartós változást okoznak.

  3. Tudományos háttér áll mögöttünk.

Programjainkat kizárólag több éves szakmai tapasztalattal rendelkező, személyes és céges környezetben egyaránt otthonosan mozgó, kvalifikált előadók, segítők vezetik.

Programjaink célja előzetes felmérésnek, valamint a gondos utánkövetésnek köszönhetően olyan mély és komplex fejlődés előidézése a szervezetben, amely életreszóló változásokat hozhatnak.
Tevékenységünk fókusza olyan EE alapú szervezetfejlesztés támogatása, ahol a pozitív munkavállalói élmény része a vállalati kultúrának, az egyének kiterjesztik és megélik a képességeiket, tehetségüket, a közösségek pedig olyan összhangban működnek, melynek köszönhetően a vállalat versenyelőnyre képes szert tenni a piacon.

 

Szakembereink, tanácsadóink

Érdeklődőm az EE alapú szervezetfejlesztés iránt!Oktatási referenciáink az elmúlt években: 

- 7 hónapos, Életvezetési Tanfolyam - 88 fő részére
- Employee experience szakértő képzés - 56 fő részére
- Life és Business coaching - 32 fő részére
- Life és Business coach képzés - 62 fő részére
- Egyetemi előadások

Szakmai programok, tréningek, szervezetfejlesztés, business coaching az alábbi cégek számára: