Employee experience szakértő képzés Agilis módszertan és Lean szemlélet

Employee experience szakértő képzés Agilis módszertan és Lean szemlélet

 

 

A hatékonyság és az eredményesség egy vezető számára kulcsfontosságú paraméter. Ebben a modulban két szemléletet mutatunk be, elsősorban vezetői nézőpontból: lean szemlélet és agilitás. Továbbá arról is lesz szó, hogyan kapcsolódik a két módszertan egymáshoz. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a két megközelítés nem ugyanaz! A lean szemlélet alapvetően a hatékonyságról szól, az értéket nem teremtő tevékenységek valamilyen értelemben vett minimalizálásáról. Az agilis megközelítés viszont egy adott feladat eredményes elvégzését teszi lehetővé változó környezetben. Azonban egy vezetői eszköztárban, megtalálható mindkettőnek a helye.

Az agilitás, mint kifejezés az elmúlt pár évben rendkívül divatossá vált a vállalatoknál, melynek lényege, hogy a mai változó környezetünkben egy adott feladat mennyire eredményesen végezhető el.

Az agilitás elsősorban start-up cégektől indult és ebben a modulban bemutatjuk, hogy milyen

előnyök és nehézségek mutatkoznak egy nagyobb vállalatnál, ha agilis átalakulást választják. Milyen az agilis vezetői profil? Milyen alapelvekkel írható le maga az agilis módszertan? Például tényeken alapuló, vizualizációs nyomonkövetéssel. Mindezekre a kérdésekre gyakorlati példákon keresztül szeretnénk választ adni, mert hisszük, hogy ez a módszertan nemcsak az IT szektorban tud sikeres lenni.

A lean szemlélet lényege a pazarlás mindennemű formájának megszüntetése. Hogyan legyünk hatékonyabban egy csapattal, egy szervezettel úgy, hogy például abban ne kelljen elbocsájtást alkalmazni. Sorba vesszük azokat az alapelveket, amit vezetőként mindenképp adaptálni tudunk a lean módszertanból. Többek között a munkatársak tisztelete és munkájuknak az ismerete. Megismerni, megérteni és támogatni a munkafolyamatikat, ezáltal biztosítani a folyamatos fejlőségüket is. Alapelveinek áttekintésével pedig célunk, hogy a képzés ezen részének végén meg tudjuk fogalmazni, hogy mit tehetünk mi magunk a saját területünkön a lean módszerek megvalósításának érdekében.

 

 

vissza