Employee experience szakértő képzés Vállalati kommunikáció és Jó Gyakorlatok

Employee experience szakértő képzés Vállalati kommunikáció és Jó Gyakorlatok

 

 

Minden szervezet, cég és vállalat a puszta létével és működésével is hatással van arra, mit gondolnak róla mind a munkatársai, vagy akár a közvélemény. Hajlamosak vagyunk csak arra koncentrálni, amit mondani akarunk, és nem vesszük figyelembe a befogadó oldalt; gyakran nagyobb figyelmet szentelünk leendő ügyfeleinknek, és figyelmen kívül hagyjuk a munkatársainkat, mint elsődleges „csatornáinkat”. 


Mitől működik jól a vállalati kommunikáció, és hogyan kezeljük a külső és belső célcsoportot? Mitől kommunikál jól egy vállalati munkatársai, illetve a nagyközönség felé, illetve mit hogyan ne csináljunk? Választ keresünk arra, hogy mit érdemes a vállalati fő értékének választani, és hogyan érdemes ezt kommunikálni. Megvizsgáljuk, kik lehetnek a cégimázst megalapozó nagyköveteink, valamint hogy vajon valóban másra vágynak-e az ügyfeleink és a munkatársaink.

Egyúttal felkészülünk a legnagyobb kihívások kezelésére is, legyen az változás vagy krízis, cégek összeolvadása, szétválása, újjászületése, megszűnése illetve felvásárlása vagy akár hogy hogyan reagáljunk le egy koronavírus által okozott helyzetet.

 

 

vissza