Mátrai Vanda

Mátrai Vanda

 

Mátrai Vanda vagyok, író és előadó.

Hosszú út vezetett el odáig, míg rátaláltam hivatásomra, életfeladatomra. Az idevezető úton marketinges munkák, szinkronszínészképző, újságírás, rádiózás, iskolák, tréningek, beavatások készítettek fel, érleltek meg, hogy feladatomat végezhessem. 

Tanulmányaim fokozatosan vezettek felismerésekhez az életemmel, és valódi hivatásommal kapcsolatosan.

Azoknak írok, akikben megvan a szándék a változásra, és impulzusokat keresnek előrelépésükhöz. 2010 őszére befejeztem Álomkatalógus című önfejlesztő hatású könyvemet, amely egy különös történetben mutatja meg azt a küzdelmet, amit azért folytatunk, hogy megszerezzük az irányítást az életünk felett. Hogy ne csak a régi, gyerekkorban belénk ivódott beidegződések, félelmek és szokások irányítsanak, hanem szabadon tudjuk meghozni döntéseinket.

A történet végigvezet azon, hogyan képes valaki felvállalni a felelősséget saját életéért, hogyan képes elengedni a harag és megbántottság kötelékeit szülei és gyermekkori történései irányában, és ezzel elfordítani arcát a múltról, hogy tisztán a jelenjére legyen képes fókuszálni.

Egyetemes történet: mindenki át kell, hogy haladjon ezen a lépcsőfokon, aki az útra lép. Be kell fejezni a másra mutogatást, le kell ásni a jelent gátló blokkok múltbéli gyökeréig, és el kell engedni a múlt sérelmeit, hogy felszabaduljon a jelenünk, és végre saját életünkre tudjunk koncentrálni.

A könyv szellemiségét továbbvíve önfejlesztő tréningeket dolgoztam ki, ahol extrém élményeket hívunk segítségül a katartikus hatás eléréséhez, hogy felismerjünk, és működtetni tudjunk egy új nézőpontot. Ebben Megfigyelőként kézbe tudjuk venni saját életünket, ki tudunk lépni az eddig bábként mozgató játszmákból, és elérhetjük a körülményektől független, benső szabadság állapotát. 
Ezeken a tréningeken az a cél, hogy a résztvevők képesek legyenek saját életükre, célkitűzéseikre, álmaikra fókuszálni. Képesek legyenek kikerülni a függőségi állapotból, amelybe belekerülnek az emberi játszmák és az elvárásaik kapcsán keletkező negatív érzések megélésekor.

 

 

vissza