Miért hiszünk a munkavállalói élmény megvalósulásában?

Miért hiszünk a munkavállalói élmény megvalósulásában?

 

 

Az elmúlt években jó néhány egyénnek, csoportnak voltunk segítségére a különböző problémáik megoldásának, feloldásának folyamatában.

Ezen beszélgetések, csoportfoglalkozások során szerzett tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a legtöbb ember, a legtöbb pár, vagy csoport akkor fordul segítségért, akkor tesz tényleges lépéseket, ha már karrierjük, házasságuk, esetleg a szervezeti egységeik léte komoly válságba került, és az utolsó pillanatokat éli.

A muszáj, a kényszer, a komoly baj fenyegető közelsége bírja a legtöbb esetben az embereket, kisebb-nagyobb közösségeket cselekvésre, változtatásra, rejtett akarat- és erőtartalékok mozgósítására.

Az elmúlt évtizedekben a munkahelyeket a legtöbb vállalat frusztráló és örömtelen hellyé változtatta, ahol az emberek többsége azt teszi, amire utasítják és kevés lehetőségük nyílik arra, hogy igazán kibontakoztathassák tehetségüket és jellemző személyiségvonásaikat. Hazánkban talán nem véletlenül fogalmazzák meg oly sokan, hogy a munka nem jelent mást, mint a "szükséges rosszt".

Ezen helyzetet felismerve a cégek a munkavállalói élmény fejlesztésébe fogtak. A legtöbb hazai vállalatnál azonban ezen törekvések az elmúlt években kimerültek a különböző felületi intézkedésekben, csapatépítők és egyéb események megszervezésében, babzsákfotelek, kávégépek és túró rudi automaták beszerzésében, és abban a filozófiában, hogy "csináljunk mi is valamit, pipáljuk ki, hogy mi is tettünk valamit".

Az elmúlt 2-3 év azonban egy teljesen új szituációt teremtett. A munkaerőhiány, a megfelelő szakemberek megszerzésének és megtartásának egyre növekvő problémája, a sokasodó generációs különbségek kezelésének nehézségei már gazdasági eredményekben, produktivitásban is mérhetővé váltak.

Ennek következtében a vállalatok ma már rákényszerülnek arra, hogy az egómentes humánum légkörének megteremtésével, őszinte odafordulást képviselő lépések sorozatával és a szervezetfejlesztés új, modern eszközeivel valódi, pozitív munkavállalói élményt teremtsenek. Mert ha nem teszik, akkor válságba kerülhetnek, akárcsak a fentebb említett emberek, párok, csoportok.

A régi minőség, az egóból táplálkozó döntések, a szürke, lehangoló munkakörülmények, a dolgozói szintet figyelembe nem vévő direktívák, és az őszinteséget, érzelmi intelligenciát nélkülöző kommunikáció ideje lejárt. Aki tovább halad ezen az úton, végzetes versenyhátrányba kerülhet.

Mi ennek okán is hiszünk abban, hogy a hazai vállalatok a korábban is meglévő munkavállalói élményt fokozó szándéka most valós változásokat fog eredményezni. Hiszünk abban, hogy a vállalatok vezetői, szakértői készen állnak arra, hogy önmaguk őszinte fejlődésével példát mutatva igazi, minőségi változásokat eredményező döntéseket hoznak majd.

Ez már könnyedén tapasztalható abból, hogy rengeteg konferencia, elődás, fórum foglalkozik ezen témával és az is megfigyelhető, hogy már nemcsak pusztán egyes lépésekről, vagy szervezetfejlesztésről esik szó, hanem számos alkalommal a komplex emberi fejlődésről is.

Hiszünk a képzésünkben, mert azt érezzük, hogy sikerült számotokra egy igazán komplex, a munkavállalói élmény szakértő szakmában egyedülálló tematikát összeállítanunk és biztosak vagyunk abban, hogy tapasztalt oktatótársaink tudásmegosztáson és gyakorlatokon keresztül képesek lesznek mindezt teljeskörűen átadni.

Ha szeretnél karriert indítani, vagy továbbfejleszteni jelenlegi hivatásod és munkavállalói élmény szakértőként dolgozni, akkor várunk szeretettel tanfolyamunkon!

"Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your emloyees, they will take care of your clients".

Richard Branson