Miért sikertelen a legtöbb segítő a szakmájában? II. rész

Miért sikertelen a legtöbb segítő a szakmájában? II. rész

 

 

Az elmúlt években számos olyan szakembert ismertünk meg, aki az emberek segítését (pszichológus, coach, terapeuta) választotta hivatásául, de csak nagyon kevésnek sikerült kiegyensúlyozott, felfelé ívelő, biztos megélhetést nyújtó hiteles segítői praxist felépíteni. A legtöbbjük számára a tevékenységük megmaradt másodállásnak, profitáló hobbinak, amibe igen sok energiát fektetnek.

Talán éppen közületek is jó néhányan vágynak arra, hogy ezen a területen teljesedjenek ki és indítsanak új karriert. Ilyenkor teljesen jogos az a kérdések, hogy melyik út vár rám, nekem sikerül-e majd a hivatásomban szárnyalni, vagy egy-két fárasztó év után feladom ezt a szakmát? Mely tényezők döntik ezt el? Hol akadhatok el? Milyen kihívásokra számíthatok egyáltalán? Hogyan tudok kiváló szakemberré fejlődni? Mit igényel részemről mindez? Mi szeretünk a mélyére nézni ezeknek jó kérdéseknek, és úgy gondoljuk, találtunk rá válaszokat, melyek közül a másodikat itt olvashatjátok.


2. tényező: Az Önmenedzselés hiánya

Amikor egy segítő (bármely szakirányból) megkapja a képesítését és megkezdi a munkáját, akkor általában szenvedélytől fűtve, roppant lelkesen teszi meg az első lépéseket. Előfordul, hogy egy szervezet részeként helyezkedik el, azonban a legtöbb esetben inkább a saját praxis indításával próbálkozik.

Számos segítő a megfelelő terápiás helyiség (terem, stúdió, szoba, stb.) kiválasztása után fogadja is az első ügyfeleket, azonban egy bizonyos idő elteltével (tapasztalataink szerint) az első kliensek "kifutnak" és a helyükre kevesebben érkeznek, vagy a legjobb esetben is számuk konstans marad. Sajnos nagyon kevés szakember számol be arról, hogy a praxisa az első években annyira felfut, hogy asszisztenst kell felvennie....

Mi hiányozhat leginkább (az előző levélben említett hitelesség mellett)? Ha nem jönnek, konkrétan miért nem jönnek hozzánk, hozzád a segítségre szorulók? Ezt kérdést számos saját vállalkozásban dolgozó személyi edző, coach, terapeuta, az emberek jó közérzetének szolgálatában tevékenykedő szakember teszi fel magának.

Az egyik legvalószínűbb válasz: a piacon való érvényesülés (marketing és sales tudás, szervezőkészség, stb...), az önmenedzselés hiánya vagy az azokkal kapcsolatos ellenérzések és ellenállások.

Sajnos, a legtöbb iskola (legyen szó bármely irányzatról) arra nem vagy csak csekély mértékben készíti fel a hallgatóit, hogy miképp szerezzenek ügyfeleket, hogyan optimalizáljanak egy Facebook reklámkampányt, minek boostoljanak egy postot (Úristen, azmiaz?), miképp és hova publikáljanak egy írást, és hogy többek között miért fontos a LinkedIn profil megléte. A legtöbb tanfolyam azzal bocsátja útjára a végzősöket, hogy "menj és légy sikeres!", a karrierépítés ezen kérdéseire nem ad működő válaszokat, nem készíti fel megfelelően a leendő segítőket és főleg nem kínál utánkövetési lehetőséget. 

Pedig a saját karriert (és minőségi megélhetést) felépíteni igyekvő segítő számára ezen ismeretek és annak gyakorlata ugyanolyan fontos, mint a szaktudásának megszerzése. 
A saját tapasztalataink szerint a hivatás azon része, amikor "almát árulunk az utcasarkon" sok esetben több időt és energiát igényel, mint egy előadás, tréning, vagy egy konzultáció magas színvonalú megtartása. A kettő egymás mellett működve tud a folyamatos fejlődés és minőségi emelkedés folyamatában tartani akár egy egyszemélyes vállakozást, akár egy nagyobb céget. 
Arról nem is beszélve, hogy az igazán cupákos falatok (mint pl. a business coaching, vállalati tréningek) esetén a szerződést megkapó szakember általában több körös minősítési és versenyfolyamat, nemritkán egy kitűnően sikerült demó-tréning eredményeképpen kerül kiválasztásra.
Egy tanfolyam, egy képzés elindítása pedig már nagyon komoly, néha egy évre előretekintő gondolkodást, tervezést, szervezést, marketing és cash-flow tervet, kellő rugalmasságot és helyzetfelismerést és nagyon ütős online kampányt igényel, EZT AZONBAN MEGTANULNUNK ÉS KITAPASZTALNUNK SZÜKSÉGES. Enélkül sajnos a legtöbb esetben még az igazán felkészült szakembereknek is marad az ügyfelekre várakozás és talán az évekig tartó pénzügyi stagnálás és sajnos sok esetben a hibáztatás, puffogás, elkeseredés.

Sajnos ezen ismeretek hiányában a legfelkészültebb, leghozzáértőbb szakemberek is ritkán képesek érvényesülni a piacon.

Kedvencünk a régi mondás: "nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani"...

Szóval, legyen az bármennyire is "kényelmetlen", vagy csak újszerű pár kollégának, egyszerűen muszáj megtanulnunk érvényesülni, felvenni a ritmust a szakma üzleti területén is, mert hosszabb távon csak így biztosíthatjuk azt, hogy a hivatásunkat pénzügyileg gondtalanul űzhessük és hogy a munkánkat jó körzérzettel végezhessük.

 

 

vissza