Rólunk mondták

Rólunk mondták


Már az első nap után úgy éreztem, hogy ha csak ennyit kapnék a tanfolyamtól, már akkor is megérte volna eljönni.  
De sokkal többet kaptam, mint amit valaha is remélni mertem. 
Nem csak tudást, hanem erőt, hogy ne adjam fel, új ismeretet más megközelítésben, pozitív önértékelést, 
önbizalmat, sok-sok megerősítést, bíztatást és szeretetet.  
A tanfolyami csoport is fantasztikus, színes egyéniségek közössége.  
Élmény látni és érezni, ahogy velem együtt a többiek is kinyílnak és 
bátran szembesülnek az érzéseikkel és a gondolataikkal.

Jó, hogy az Andi és a Jani utakat mutatnak és nem csak egyetlen járható utat. 
Köszönöm nektek a feltétel nélküli bizalmat és a jó szándékú türelmet. 
Köszönöm a kulcsokat amiket észrevétlenül csúsztattatok mindnyájunk zsebébe.

Judit

„Jó volna jegyet szerezni és elutazni Önmagunkhoz!” - József Attila

Erre a gondolatra szerettem volna felfűzni az érzéseimet azzal kapcsolatban, hogy mit adott számomra az Életvezetési Tanfolyam.

Sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor az első alkalommal felszálltam a buszra.
Amikor leültem fojtogatott a sírás, mert éreztem, hogy nem csak egy „oda jegyet” váltok, akkor még csak sejtettem azt, amit ma már tudok - Egy életre szóló bérletet kaptam Önmagamhoz! 
Hosszú utazás volt, sok-sok megállóval, völgyekkel, emelkedőkkel, szárnyalásokkal, néha bizony tolatással, lassításokkal tarkítva. Ez a belső utazás közelebb hozott Önmagamhoz. 
Szépen lassan bekúszott a mindennapjaimba így mára elmondhatom, hogy a tanultak minden kapcsolódásomra hatással vannak. A szeretteim, a szüleim, a barátaim, a munkatársaim és az ismeretlen emberekre is, mert valami végérvényesen megváltozott. Nem hajszolom már mások szeretetét. Önmagamból táplálkozom, magam erősítem, magam csendesítem - ami nem könnyű - de végtelen felszabadító. Sosem szerettem függni másoktól, mert mindig félelemmel töltött el, mára sikerült megértenem, hogy azért féltem, mert ha elveszítem úgy éreztem kevesebb leszek, hogy nem vagyok elég jó, nem vagyok elég szerethető.
 
A képzés megtanította számomra, hogy nem kell feltétlenül, hogy mások szeressenek, ahhoz hogy szeressen Önmagam, hogy magam építve nem veszíthetek, magammal szembeni tudatos munkával minden megváltoztatható. Minden. Békésebb lettem, csöndesebb, figyelmesebb.
Mindenki képest változni, mindenki képes lépni, de melós dolog ez. Mindennapos Önmunka. 

Amit kaptam még:

  • két hiteles vezetőt,
  • egy nagyon jól felépített programot,
  • egy olyan eszköztárat, amiből bátran meríthetek,
  • bizalmas, biztonságos közeget,
  • remek csoporttársakat,
  • meghitt pillanatokat,
  • őszinte kitárulkozásokat,
  • lehetőséget, hogy megszeressem Önmagam.

Az út a Tiétek, legyetek bátrak és főleg nyitottak!
Szeressétek Magatokat annyira, hogy ezekben a hónapokban Magatokra koncentráltok és megtisztelitek és segítitek saját valótokat, hogy megmutassa Kik is vagytok.

Nagyon izgalmas utazást kívánok, szeretettel,

Móni

 

"Amikor a programra jelentkeztem, már közel 3 éve foglalkoztam személyiség fejlesztéssel. Több hírlevélen, könyvön és megközelítőleg 120 órányi DVD szemináriumon voltam túl. Rendkívül okosnak éreztem magam, akinek egy újabb könyv, vagy DVD már nem ad újabb értéket, ezért itt az ideje a következő lépésnek. 

Már a tanfolyam második hétvégéjén rádöbbentem, hogy szinte semmit se tudok. Pontosabban: komoly lexikális tudást halmoztam fel rengeteg elmélettel és koncepcióval, de készség szinten nyoma sem volt az egésznek az életemben. Egyetlen dolog változott: kifinomultabban hazudtam magamnak, ezért totálisan vak voltam a tényre, hogy rossz irányba haladok az életemben, mindennel. 
Most már őszintén hiszem, hogy a személyiség fejlődés interakció, élő visszajelzés nélkül szinte lehetetlen. Szükség van valakire, aki segít felismerni, amikor hazudunk magunknak és önmagunkat szabotáljuk, de legalább nem is tudunk róla. A könyv nem figyeli, hogy valóban fejlődünk-e, a DVD nem segít felismerni, hogy még mindig hazudunk magunknak. Alig 2 hónapja tartott a tanfolyam, amikor úgy éreztem én már most visszakaptam a program teljes költségét az életem minőségi javulásán keresztül. Nem csak a foglalkozásokon, hanem a mindennapokban! 
Innentől kezdve minden ráadás, az élet ajándéka. Akkor még nem is sejtettem, hogy az igazi csodák még csak utána következnek. Minden hírlevél és könyvíró, minden szeminárium vezető, akit olvastam, vagy figyeltem közös nevezőn volt egy dologban: az önmagunk fejlesztésébe fektetett, idő, pénz energia a legjobban megtérülő befektetés, amit az életben találhatunk. Mélységesen egyetértek velük. Lehet olvasgatni a könyveket, nézegetni a DVD-t, eljárni az előadásokra. Mind hasznos információt ad át, de ennyi. Csak átadja az információt, nem nézi meg, hogy megfelelően értelmeztük-e. 
Ez a tanfolyam csak egyszer indul évente és nincs az a nyaralás, síelés, autó, lakás, pénzügyi befektetés, fesztivál, buli, koncert, mozi, színház - és még sorolhatnám - ami értékben akárcsak a töredékét adná annak, amit itt el lehet érni. Tényleg megéri bármi miatt egy újabb évet hazugságokba menekülve, boldogtalanságban tölteni? Én erre egy határozott nemmel válaszoltam és ezt még ősz koromban is életem egyik legjobb döntésének fogom tartani."

Gábor

 

"Alapjaiban változtatta meg a hozzáállásomat az élet minden területén. Képessé váltam figyelni és észrevenni, hogy mikor mit teszek, érzek, gondolok és ez milyen hatással van.A képzés során sokféle technikát kaptam, amelyet aztán rendszeres, önálló gyakorlással mélyíthetek el az életemben.

Rengeteg spirituális, életvezetési, önismereti könyvet olvastam és képzésre jártam már. Ez közülük a legátfogóbb szemléletűbb, kiterjed az élet minden területére és gyakorlatias megközelítése által nemcsak elméleti pufogtatás marad, hanem garantált változás. Andi és Jancsi nagy figyelemmel kísérnek végig  az általuk elindított folyamatokban, ahol a főszereplő és a döntéseim felelőse végig én maradok.

Ezen felül a minőséget és hitelességet garantálja, hogy a különböző témakörökről az órákat tapasztalt, meghívott emberek tartják, akik mind hozzáteszik a maguk csodáját, és ültetik el a magjainkat, amelyet aztán nevelhetek tovább kedvem szerint.

Hálás vagyok, és önmagában ezért az egy mondatért megérte!"

András

 

Nekem az Élet-Öröm Programok Az Ébredés. 

Hálás vagyok a napnak amikor megismerkedtem Veletek és volt bátorságom belevágni a tanfolyamba. 31 évem legmeghatározóbb felismerései, tapasztalásai történtek velem a tanfolyam során. 
Fantasztikus, csodálatos folyamat, ami az életem minden területére kihat. A végére már kezdtem megszokni, hogy időnként a padlóig esett az állam, néha még most is beleborzongok a történésekbe.:) 
Ez egyszerűen, az Élet Iskolája. Se több, se kevesebb. :) 
Szeretettel ajánlom mindenkinek aki végre Látni, Érezni, Élni szeretne. :)

Rita

Az egyik ismerősöm egyszer azt kérdezte, hogy ez a tanfolyam majd segíteni fog nekem, hogy jobb életem legyen ? A válaszom az, hogy IGEN. A tanfolyam során úgy érzem, hogy magamra találtam. Felismertem a hiányosságaimat és minden segítséget megkaptam arra, hogy jobb ember legyek.

A tanfolyam alatt képes lettem arra, hogy képviseljem magamat az életben. Ebből a megújulásból kiindulva a karrierem emelkedő tendenciára állt be. A magánéletemben kiegyensúlyozottabb lettem.

Szívből örülök, hogy belevágtam ebbe a tanfolyamba.

Csaba

 

Nem találkoztam még ennyire hiteles segítőkkel, akik ilyen mélységig élik, amit tanítanak. Nem találkoztam még olyan segítőkkel, akik napi szinten így kísérik a bizalmukat beléjük helyezett embereket.

Mindenkinek azt javasolnám, aki nem tudja, hogy kihez forduljon segítségért: Nézd meg az életét. Mindegy, miről beszél. Csak az életét nézd.

Kriszta

 

Én annyi mindent kaptam ettől a tanfolyamtól...az életet! És ez nem fellengzős duma,hanem igaz! Sok módszert kipróbáltam már,hogy kellemesebbé tegyem a napjaim. A tanfolyam során megtanultam kezelni a fájdalmat, a dühömet

Az előadók sokszínűsége, emberi hozzáállása, mind mind sokat adott nekem! Köszönöm szépen!

Móni

 

Sokkal többet kaptam ettől a tréningtől, amint amit vártam. 
Nehéz is szavakba öntenem, olyan intenzív és mély tapasztalásokat éltem meg, amik mellett úgy érzem, üresen csengenek a legkifejezőbb szavak is.
Nagyot léptem önmagam elfogadásában: életemben először éreztem a tükörbe nézve valódi, mély szeretetet, örömöt, már-már elragadtatást, olyasmit, mintha szerelmes volnék saját magamba. Lényegesen kitágult bennem a jövőkép is: távoli, ködös vágyak váltak hétről hétre egyre konkrétabb céllá, egyre élőbbé, megfoghatóbbá, és még a tanfolyam ideje alatt elkezdtek valósággá válni az életemben. Ezzel együtt persze az önbizalom is nőtt bennem, annak az érzése, belső tudása, hogy ezt a célt képes is vagyok elérni.

Jóval kiegyensúlyozottabbá váltam, és lényegesen elfogadóbb vagyok a környezetemmel is, mert sokkal inkább képes vagyok a saját érzelmi automatizmusaimon túl meglátni a másik embert.

Folytathatnám még, de lehet, úgysem hiszed el, amíg a saját bőrödön nem tapasztalod. Kívánom, hogy tapasztald!

Betti

Az a tapasztalat/tudás/élmény, amit az életöröm tanfolyamon megszerezhettem és átélhettem, életem egyik legpozitívabb része. A kilenc hónap alatt hatalmas fejlődésen mentem át, lelki illetve szellemi síkon.

Amikor jelentekeztem a tanfolyamra, nem igazán tudtam, mit fog ez nyújtani nekem. De már az első egy-két hétvége után 100%ig biztos voltam benne, hogy jó döntést hoztam, amikor csatlakoztam.

Olyan dolgokat élhettem át, tapasztalhattam meg Andi és Jancsi segítségével, amihez eddigi életemben nem kaptam sem iránymutatást, sem támogatást.

Ezt a tudást iskolákban kellene tanítani.......Mindenkinek ajánlom, bármilyen élethelyzetben is legyen, mert egy új dimenziót nyit a valóságra.

Judit

 

Egy évvel ezelőtt:
- volt egy munkám, amit utáltam és magamat is, mert ott dolgoztam
- úgy éreztem, mintha folyamatos mókuskerékben lenne az életem, minden héten mást sem vártam, csak hogy végre hétvége legyen
- voltak emberek, akiknek folyamatosan szerepet játszottam, hogy elfogadjanak és ne kelljen összetűzésbe kerülnöm senkivel, állandóan mosolyogtam, segítettem, játszottam a mindennel elégedett, jó kislányt
- volt egy párom, aki szeretett, de nagyon kevés időt töltöttünk együtt és akkor is csak veszekedtünk
- folyamatosan bántottam legbelül saját magamat (gyenge vagy, gyáva, nem fog ez neked sikerülni, mit képzelsz magadról, a te hibád, mosolyogj csak ezt kell tenned, tűrj még, mások is ezt csinálják)

Kemény munka volt felhozni magamat és a lelkemet arra a szintre, ahol most vagyok:
- munkahelyet váltottam és azt csinálom, amit imádok
- nem játszom szerepeket mások kedvéért, igyekszem az lenni, aki vagyok és úgy is élni
- a párommal sok sok időt töltünk már együtt, szeretjük egymást, főzünk, túrázunk, élvezzük, hogy vagyunk egymásnak
- ha elkezdem bántani magam (nem fog ez neked sikerülni, add fel inkább), akkor figyelem ezeket a gondolatokat, hogy ne irányíthatssák az életemet

Nem vagyok tökéletes, nem vagyok kész, nem mondom, hogy nincsenek konfliktusok az életemben, és azt sem mondom, hogy most már minden happy lesz. De tapasztaltam, átéreztem és tudom, hogy ezalatt az egy év alatt megváltozott az életem. Nem megy egyik napról a másikra, de a befektetett munka, energia és az erős hit segít elérni a céljainkat!

És tudjátok mi segít még?  Andi, Jancsi: akik mindent beletesznek abba, hogy segíthessék ezen az úton az embereket!  Még egyszer köszönöm szépen!

Móni


"Az önismeretről először egy pénzügyekkel kapcsolatos szakkönnyben olvastam. 
Korábban soha nem gondoltam volna, hogy a spiritualitással valaha is közelebbi viszonyt fogok kialakítani, viszont amikor egy sikeres befektető azt írta, hogy az üzleti világnak az alapja az önismeret, akkor hallgattam a tanácsára és beiratkoztam az Élet Öröm Programok 2012-es 9 hónapos Életvezetési tanfolyamára. 
Az elvárásom az volt, hogy megtudjam miért is olyan fontos ezzel foglalkozni. 
Amikor a választ megkaptam megdöbbentő változások kezdődtek el az életemben. A korábbi életem és gondolkodásom egy új dimenzióval bővült ki, egy olyan dimenzióval ahonnan felülről látok mindarra a gondolati struktúrára, ami a korábbi döntéseimért felelt. 
Ráébredtem, hogy a gondolataink és tetteink milyen összefüggésben vannak, továbbá arra is, hogy ez nem a veleszületett képességünk, hanem egy tanult, beidegződött automatizmus következménye. Ez a robotszerű kondícionált gondolkodás juttat téged oda, ahol most vagy. 
Amennyiben mást szeretnél, mint ami az életedben MOST van, valamit máshogy is kell csinálnod. Személyes tapasztalataim és eredményeim alapján garantálom mindenkinek azt, hogy aki ezt az új világot megismeri, eljut bármelyik álmához. 
Az élet egy véget nem érő tanulás és fejlődés, ehhez kaphatsz eszközt a tanfolyam elvégzésével." 

Ádám

- Először is, ami segítség volt számomra az, az elfogadó, támogató közeg, amit Andi és Jancsi közvetített felénk. Mindenkit bátorítottak, segítettek, ha éppen az kellett.
- Sokat segítettek a kötelező házi feladatok, amit sokszor nem volt kedvem megcsinálni, de utólag nagyon sokat segítettek önmagam és a gondolataim megismerésében
- Sikerült olyan emberekkel kibékülnöm, jóban lenni, akikkel évekig rosszban voltam, felismertem, az akkori nézőpontjaikat, és felszabadító érzés nem tovább cipelni a haragot

Amiben még segített a tanfolyam:
- Elfogadni, hogy sem a család, sem a barátok, sem senki nem tudhatja jobban, hogy nekem mi a jó. És ha próbálnak is lebeszélni, akkor se hagyjam magamat, mert csak Én tudhatom mi az álmom, célom és amellett ki kell tartani, és én kitartok, pedig sokan próbáltak, már lebeszélni, és ők megmondani, hogy mivel kellene foglalkoznom, de én most már napi szinten teszek azért,hogy abból élhessek, ami tényleg boldoggá tesz.

- Sokszor hibáztattam másokat, a körülményeket, és mikor elkezdtem tudatosítani, hogy a világ az egy tükör, akkor már sokkal „érthetőbbé” vált az élet és tudtam, hogy magamon kell változtatni, ha valami kint nem tetszik
- Számomra a legnagyobb segítség az volt, hogy tudatosan meg tanultunk a jelenben lenni, nem a múltban, nem a jövőben, hanem éppen arra a cselekvésre, eseményre figyelni, ami ténylegesen van

Ezt próbálom, most már egyre jobban alkalmazni a mindennapokban.
- És nem utolsósorban inspiráló volt a többiek fejlődése, ami mindig erőt adott, előre mozdította a saját fejlődésemet is.

Tímea