Tégy a fejlődésedért!

Tégy a fejlődésedért!

Minden embert több millió hatás ért a fogantatásodtól kezdve egészen eddig a pillanatig. Ezek a hatások közé tartozik többek között a szüleid példamutatása és tanításai, a kultúrális, vallási és társadalmi környezet, amelyben felnőttél, a szocializációs folyamatod (óvodától egyetemig), a kedvenc mesehősöd viselkedése, a barátaid értékrendszere, és így tovább. 

Ez a számtalan hatás az évek során (főleg gyermekkorodban) kialakított és továbbra is folyamatosan formál az elmédben egy hiedelmeken és kondicionáltságokon alapuló gondolkodási, érzelmi és cselekvési rendszert. Kamaszkorodra már annyira sokat használod ezt a rendszert, hogy a tanult minták, a társadalom szokásai egyre inkább a sajátoddá válnak, azonosulsz velük.

Olyannak látod az embereket, magadat és a világot, amilyennek azokat az elméd lefordítja, úgy érzed magad és olyan cselekedeteket hajtasz végre, amelyeket megtanítottak neked. Ilyesformán a legtöbb pillanatodban szinte droidként működsz, azzal az illúzióval karöltve, hogy ezek mind-mind a Te gondolataid, a Te igazságod, a Te szabad véleményed. 

Ha önvizsgálatot tartanál, és meg mernéd kérdőjelezni, felül tudnád vizsgálni saját tanult nézőpontjaidat, sajátnak vélt igazságaidat, akkor derülne ki, hogy valójában, magadhoz sokkal őszintébben miképp éreznél, gondolkodnál és cselekednél bizonyos helyzetekben.

Az egyre mélyülő önismeret és a lépésről-lépésre megvalósuló felszabadulás, a valódi éned megtalálása azt jelenti, hogy döntést hozol arról, hogy felfedezed és megéled azt az énedet, amely ott van a tanult mentális struktúráid alatt, és talán egész életedben elnyomva maradt többek között a félelmeid, a gyermekkori lelki sérüléseid, a megélt csalódásaid miatt.

Nem ígérjük, hogy a teljes felszabadulás mindenki számára egyaránt megélhető, de odaadással és abból fakadó komoly belső munkával, valamint külső változtatásokkal a szabadabb, tartalmasabb, hozzánk méltó élet megvalósítható!

Csak gondolj bele, milyen lenne az Életed, ha a fejlődésednek és igyekezetednek köszönhetően a mindennapjaidban megélnéd a valódi képességeidet, a tehetséged a kishitűség szorítása nélkül, ha növekvő önbizalmat éreznél a mindennapjaid során, ha képes lennél egyre inkább feldoglgozni múltad és elfogadni magad?

Ebben segítünk Téged minden erőnkkel, lelkesedésünkkel és tapasztalatunkkal.