Tréner képzés

2023 februárjában indítjuk el a Tréner képzésünk újabb évfolyamát, amely ötvözi a személyes és online oktatási lehetőségeket, valamint a kontaktórás és aszinkron tanulási feladatokat.

A képzés felépítése

Tanfolyamunk 80 óra kontaktórás oktatást (mely lehet személyes és online formátumú) tartalmaz, mely kiegészül összesen 20 óra aszinkron tanulással (egyéni feladatok).

A tanfolyamunkat az alábbi lépések mentén építettük fel:

Forgatókönyv készítés

A résztvevők a képzés elején kiválasztanak egy témát, amely közel áll a szívükhöz, amelyben nagy kihívást látnak, és ebben a témában elkészítenek egy-egy tréning forgatókönyvet.

Minden résztvevő más témát dolgoz fel a képzés időtartamában, így az elkészülő anyagok több területen használhatóak lesznek. A forgatókönyv elkészítéséhez a hallgatók mentorai támogatást nyújtanak, visszajelzést adnak, gyakorlatokat és elméleti blokkokat, olvasnivalót, videókat javasolnak igény szerint.

A tanfolyam végén az elkészült anyagokat az összes résztvevő megkapja, így mindenki annyi forgatókönyvvel lesz gazdagabb, ahány hallgató része a képzésnek (ezen felül a trénerek is biztosítanak forgatókönyveket).
 

Tanulópárok

A képzés kezdeti szakaszában, a témaválasztást követően  a résztvevők tanulópárt is választanak. A párok együtt fognak készülni, dolgozni, tanulni a képzési alkalmakon kívül is.
Támogatják egymást a forgatókönyv készítésben, és gyakorlatok kialakításában és levezetésében is. Tapasztalataink szerint ez remek kiindulópontja lehet egy értékes network kiépítésének, így bátorítjuk a tanulópárok személyes találkozását is.
 

Jégtörő, energizáló, lezáró gyakorlatok facilitálása

A második képzési alkalomtól a tanulópárok együtt vagy külön-külön (ez egyéni preferencia kérdése) rövid gyakorlatokkal készülnek, azokat levezetik és visszajelzést kapnak rá. Ezen feedback-ek nem csak a gyakorlat tartalmára, hanem sokkal inkább a módszertani elemekre, vezetési és kommunikációs stílusra vonatkoznak.
A visszajelzések minden esetben megerősítő vagy építő jellegűek, így a résztvevők könnyen be tudják fogadni és akár beépíteni azokat.


Tapasztalati tanulás

Meggyőződésünk, hogy az igazi mély tanulás sokszor a személyes tapasztalatokra való megfelelő reflektálásból tud megszületni, ennek megfelelően képzésünk 80%-ban gyakorlatorientált, és sok-sok önreflexióra ad teret.

Módszereinkkel támogatjuk az eltérő tanulási preferenciáknak megfelelő fejlődést: tudjuk, hogy nem mindenkinek elég hallani vagy látni valamit, sokan meg kell tapasztaljanak egy jelenségeket ahhoz, hogy utána arról érdemben tanulni tudjanak.

Az olyan fontos fogalmakat, mint a csoportdinamika, az ellenállás, vagy a történetmesélés hatása, tapasztalati úton sajátítják el a résztvevőink.
 

Mentorálás

A vezető trénerek mentorként a képzés során végig jelen vannak, hallgatóink kérdezhetnek tőlük a tananyag, a gyakorlatok vagy a forgatókönyv kapcsán. Emellett egyéni és csoportos mentoring alkalmakat is tartunk, valamint alkotunk egy közös messenger csoportot, ahol a felmerülő kérdésekre kapnak választ hallgatóink.
Résztvevőink már a tanfolyam ideje alatt is tartanak workshopokat, programokat. Ebben az esetben felkészülésüket támogatjuk, visszajelzést adunk rá.
 

Az elmélet feldolgozása

Némely résztvevő számára fontos a struktúra és az elmélet a tanulás során, ebből fakadóan számos tananyag részt, mint például az alkalmazható gyakorlat típusokat, a tanulási stílusokat vagy a különböző fejlesztési formákat fontos megismerni elméleti oldalról is.
Azt is hisszük, hogy az elméletet nem feltétlenül egy prezentáció formájában a legjobb átadni, hanem sokkal kreatívabb és mozgalmasabb módszerekkel: például, egy kiállítást rendezni az egyes elemekből és a csoportot végigvinni a kiállításon, miközben a tréner idegenvezetőként elmondja a fontosabb pontokat, vagy éppen egy térbeli skálán állítások formájában feldolgozni bizonyos elméleti részeket.


Szituáció és esetfeldolgozások

A képzés során rengeteg esetet osztunk meg hallgatóinkkal a több ezer órányi tréning praxisunkból: ezek között vannak sikertörténetek, emberileg vagy csoportdinamikailag nagyon nehéz helyzetek, szakmailag izgalmas kihívások vagy éppen nagyon kínos sztorik.

A (természetesen név nélkül, felismerhetetlen formában) megosztott eseteken a résztvevők azért dolgoznak, hogy amikor ők szembesülnek hasonlóval, akkor már rendelkezzenek ötletekkel, megoldási lehetőségekkel.
A legtöbb helyzetnek nem csak egy jó megfejtése van, mi pedig bátorítjuk az eltérő megoldásokon való gondolkodást, sőt, az egymástól különbözően működő hallgatóink rengeteget tudnak ilyen formában egymástól is tanulni.
 

A vizsga

Korábbi hallgatóink szerint a záróvizsga az egyik leginkább komplex és tanulságos része a képzésünknek: a képzés első napján indul, a témaválasztással, és a többi alkalom is folyamatosan hozzátesz valamit. Maga a vizsgaalkalom tartalmaz egy konkrét esetfeldolgozást, valamint egy önreflexiós tesztet, amely során a saját tanulására és tréneri működésére tud minden egyén reflektálni.
A vizsga része egy gyakorlat gyűjtemény felállítása is, az alábbi módon: minden résztvevőnek hoznia szükséges három, számára kedves gyakorlatot leírással. Ezen gyakorlatok összességét a hallgatók magukkal viszik az eseményt követően.


Különleges elemek a képzésben

A fentieken túl számos olyan eleme van a programnak, ami igazi élményt ad a résztvevőknek: a személyes alkalmakon kerettörténetbe ágyazott programokkal dolgozunk, élménypedagógiai játékokkal, mint például egy különleges dob vagy egy szivárvány-ernyő, amellyel egy múzeum kertjében játszunk.

Megosztjuj a tanulási élmény alkotásának egyszerű lépéseit egy tervező vászon formájában, és igazán kihasználjuk a teret, amelyben éppen vagyunk: a résztvevők ötleteket és szimbólumokat keresnek például a Ráday utcában vagy a Duna parton.

A képzés során nem csak átadunk ismereteket és gyakorlatokat, hanem a lényegi hangsúlyt a személyes tapasztalásra, az élményekre és a közösségi tanulásra helyezzük.

Érdeklődöm a képzés iránt

Jelentkezés

Nyílt napra jelentkezem

Jelentkezés

Jelentkezem a képzésre

Jelentkezés

Korábbi tanfolyam képek

Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023
Tréner képzés - 2023

Beszámolók

Évek óta terveztem folytatni a tanulmányaimat az oktatói pályán, mert nagyon hiszek az élethosszig tartó tanulásban, és büszke vagyok rá, hogy folyamatosan az élet minden területéről érkez…

Elolvasom
feedbacks/feedback-90760.jpg
Réka

Tréner képzés

A képzés nagyon interaktív volt és erősen gyakorlati fókuszú. Rengeteget tanultam a tréneri szakmáról és azóta el is kezdtem vállalaton belül tréningeket tartani/megszervezni. Szívből ajá…

Elolvasom
feedbacks/feedback-62098.jpeg
Tímea

Tréner képzés

Egy élmény volt a képzés. Segítőkész csapat, sok jó tréner és gyakorlat. Ajánlom mindenkinek, aki lendületes képzésre, újszerű ötletekre, és vidám percekre vágyik. Amihez m&e…

Elolvasom
feedbacks/feedback-1049.jpeg
Erika

Tréner képzés

Olyan gyakorlatias és élményalpú képzés, amellyel sokszor elrepült a péntek este. Az elején azért vágtam bele a tréner és team coach modulba, mert érdekelt a téma, most már alig vá…

Elolvasom
feedbacks/feedback-19556.jpeg
Linda

Tréner képzés