Szakemberképzés

Employee experience szakértő képzés

 

"Egyre inkább túlhaladottá válik, ahogyan ma a szervezeteinket irányítjuk.
A lelkünk mélyén mi magunk is érezzük, hogy ennél többre is képesek vagyunk,
és vágyunk arra, hogy lélekkel telibb, hitelesebb munkahelyeken, valódi célokért dolgozhassunk
és ugyanilyen közösségekhez tartozhassunk".

Előszó Frederic Laloux: "A Jövő szervezetei" című könyvéhez.

Az Employee Experience szakértő tanfolyam olyan szakemberek képzését tűzte ki célul, akik képesek a munkavállalói élmény és a munkatársak elköteleződésének növelésére, valamint az adott vállalat versenyképességének javítására és fokozására. 
Képzésünk ezen szakmára, hivatásra készíti fel hallgatóinkat.

Az új, immáron HETEDIK évfolyam 2021 SZEPTEMBERÉBEN indul, a tanfolyamot a 
COVID és POST-COVID IDŐSZAKRA OPTIMALIZÁLJUK, 
a megváltozott igényeknek megfelelően!


KÉPZÉSÜNK ÖTVÖZI AZ OFFLINE/ONLINE OKTATÁSI LEHETŐSÉGEKET!

 

Az utóbbi években a vállalatok és a szervezetek életében új kihívások jelentek meg, amelyek megoldása már sok esetben különálló szaktudást igényelnek, és ennek eredményeként a közelmúltban új területek, szakmák keletkeztek.

Nem túlzás azt állítani, hogy a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal azon szakemberek találkoznak, akiket az alábbi területek megértésével, fejlesztésével bíznak meg: 

●      megfelelő munkaerő megszerzése,
●      munkaerő fluktuáció mérséklése,

●      munkavállalóik közötti generációs különbségek áthidalása,
●      szervezeten belüli elköteleződés növelése,
●      employer branding kialakítása,
●      motiváció, kreativitás fejlesztése,
●      cégen belüli karrier lehetőségek kialakítása,
●      stresszkezelés,
●      corporate health és wellbeing kialakítása.

A munkavállalók tapasztalatainak megértése, feldolgozása, és az ezekből fakadó fejlesztési lépések megtétele kulcsfontosságú a versenyképesség fokozására törekvő vállalatok számára. A pozitív munkavállalói élmény biztosítása jelenleg a leghatékonyabb módja annak, hogy a vállalatok vonzóak és hitelesek maradjanak a munkaerőpiacon, ami alatt nemcsak az új szakemberek megszerzését értjük, hanem a már képzett alkalmazottak megtartását is.

A közelmúltban, már hazánkban is elkezdték kidolgozni a cégek azt az új koncepciót, amely összefogja ezen területek szakértelmét, akár külön erre a területre fókuszáló vállalati pozíciót is létrehozva. Ez az ún. Employee Experience megközelítés és szemléletmód: a munkavállalói élmény középpontba helyezése, megtervezése és megvalósítása.
Ez az új szakmai terület dinamikusan fejlődik, és az ide sorolható feladatok köré intenzíven bővül. Egyre több szervezet ismeri fel, hogy munkaerőpiaci pozícionálásuk, és a kollégák motiválása érdekében hangsúlyosabban kell foglalkozniuk ezzel a területtel, így ennek eredményeképp ezen hivatás jelenleg az egyik legkeresettebb és legpiacképesebb a humán területre fókuszáló foglalkozások között. 

A hazánkban is működő multinacionális vállalatok közül többen rendelkeznek már ezért a területért részben vagy egészben felelős szakemberekkel, azonban a kis- és középvállalkozások körében is egyre igényeltebbé válik az ilyen jellegű szakértelemmel és gyakorlattal rendelkező munkaerő!

Hiszünk abban, hogy olyan munkahelyeket alakíthatunk ki,
ahol örömben, önmagunkat vállalva dolgozhatunk,
valamint képességeinket megélve, közösséget alkotva és összefogva,
motiváltan tehetünk a sikerekért. 


A vírushelyzet (vagy most már remélhetőleg nevezhetjük post-vírushelyzetnek) hatására jelentősen megváltozik a munkaerőpiac dinamikája. A  COVID-19 hirtelen és váratlanul csapott belénk, és hatása még jó darabig alakítani és formálni fogja a munkáltatók és a munkavállalók helyzetét. Fel kell készülnünk, hogy ebben a megváltozott környezetben még inkább szükségünk lesz az elkötelezettség és motiváció növelésére.

A munkavállalók igényeinek fókuszába a csocsóasztalok, babzsákfotelek és fancy céges bulik helyett a biztonság, a kiszámíthatóság, a rugalmasság, és a minőségi home office-hoz nélkülözhetetlen digitális eszközök lépnek. Lehetséges, hogy az egész munkaerőpiac egy komplex átrendeződés előtt áll, ahol a cégeknek komoly adaptálódási képességre lesz szükségük, míg a munkavállalóknak a rugalmas munkavégzés és munkaidő során mellett egy némileg új, hatékony munkavégzési formát kell majd kialakítaniuk.

A jelenlegi gazdasági kihívások, és az esetlegesen szűkülő anyagi lehetőségek miatt az élen járó vállalatok előnyben részesíthetik azokat munkavállalói élményt fokozó megoldásokat, amelyeket minimális anyagi befektetéssel és közösségi alapon tudnak megvalósítani. A munkavállalói márkaépítés szempontjából azon vállalatok tudnak tényleges értéket teremteni, és ebből a helyzetből előnyt kovácsolni, akik számára elsődleges, hogy a vírushelyzet alatt, és azt követően miképp törődnek a munkavállalóikkal. Ez döntően befolyásolja, sőt, talán teljesen újra is írhatja a munkáltatói márkájukat! 

A munkavállalók kíváncsian figyelik, milyen szemlélettel voltak/vannak a cégek ebben a pánikhangulatban. Azon területek, cégek és szervezetek, amelyek ezen mostani helyzetet helytelenül kezelik, hosszú évekig negatív lenyomatot hagyhatnak dolgozóikban és jelöltjeikben. Aki ebben az időszakban bizalmat veszít, nehezen lesz majd képes azt visszaépíteni.
Azon vállalatok viszont, akik a nehézségek ellenére képesek lesznek megragadni az alkalmat arra, hogy ilyen körülmények között is építkezni tudjanak, hatalmas előnyre tehetnek szert.

Ebből a helyzetből azok a cégek fognak kitűnni, amelyek képesek az új, és folyamatosan változó helyzethez igazítani a munkavállalói élményt megvalósító tevékenységeiket. Ennek céljából a szeptemberben induló képzésünk tematikáját folyamatosan az aktuális kihívások és megoldások tükrében formáljuk és alakítjuk majd, akár a tanfolyam időtartama alatt is!

Konkrét példákkal és valós esettanulmányokkal dolgozunk, hogy naprakész és életképes tudást adjunk át a hallgatóinknak.

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!

A hagyományos szemléletmódok csekélyebb módon támogatják majd a munkavállalók bevonzását és megtartását, ezért olyan vállalati jó gyakorlatokat és konkrét példákat hozzunk majd számotokra, olyan esettanulmányokat fogunk közösen átnézni, mellyel első kézből láthattok több forgatókönyvet a koronavírus által előállt helyzet kezelésére, és az abból való építkezésre.

Felértékelődik a munkahelyi empátia, a méltányosság, az egyenlő bánásmód, és a reziliencia szükségessége.
Hogyan lehet átalakítani a szervezeti magatartást és a kultúrát? Milyen szerepet játszanak a munkahelyi érzelmek? Ezen kérdésekre közösen tekintjük majd át az aktuálisan működő, megfelelő lehetőségeket, válaszokat.

Területek és kérdések, amelyeket beépítünk az aktuális tematikánkba:

- a digitális munkavégzés kérdései, megoldásai,
- változó gazdasági környezet negatív hatásainak kommunikálása,
- változásmenedzsment és reziliencia fejlesztése,
- home office-ból való visszatérés problémái, előnyei,
- mit érdemes és hogyan megtartani a Home Office-ból,
- online közösségépítés,
- toborzás alakulása a postvírus időszakban,
- munka- és magánélet összefonódása és az ebből fakadó kihívások,
- munkavállalok pszichés, testi és lelki attitűdjének emelése, pozitívvá tétele, 
- mood manager funkció előtérbe kerülése,

- generációk eltérő felfogása és válasza a vírushelyzetre,

- generációk helytállása és együttműködése a digitalizált munkahelyi folyamatokban/környezetben,
- főbb ösztönzési területek és módszerek az új helyzetben.Amennyiben Te is szeretnél Munkavállalói élmény szakértőként komplexen felkészülni a jelenlegi helyzet legnagyobb kihívásaira és szívesen ismernéd meg az aktuálisan működő megoldásokat, akkor várunk szeretettel a szeptemberben induló képzésünk hetedik évfolyamán!

Az Employee Experience szakértő olyan szakember, aki pozícióját tekintve leginkább a HR-hez és/vagy a belső kommunikációhoz sorolható. Legfőbb feladata a vállalaton belül a megfelelő munkavállalói élmény kialakítása, fejlesztése. Munkája a teljes munkavállalói élmény megtervezése, a potenciális jelöltek a céggel való első találkozásától a teljes munkavállalói életcikluson való végigkísérésig. Szerepe a vállalat külső megjelenésében és az employer branding területén egyaránt kiemelkedő jelentőséggel bír.

Megközelítésünk szerint a terület szakmai ismeretén túl munkáját leginkább a humán megközelítés, a munkatársakkal és vezetőkkel szemben tanúsított személyes figyelem, illetve az abból fakadó minőségi kommunikáció, valamint a fejlett érzelmi intelligencián alapuló problémamegoldó készségek jellemzik. Ezen képességeinek folyamatos, alázattal teli fejlesztése elvárható attól a szakembertől, aki a vállalatnál betöltött szerepe szerint nagyrészben felelős a munkatársak és a vezetők általános hangulatáért.

Azon szakemberek, akik ezen a területen indítanák el, vagy folytatnák karrierjüket, egy modern, és napjainkban rendkívül igényelt és fontos hivatást fognak gyakorolni, illetve jelentős, ide vonatkozó ismeretekkel fejleszthetik a tudásukat.

A KÉPZÉS RÉSZLETES TEMATIKÁJÁT IDE KATTINVA ÉRHETED EL! 

 

A tanfolyam tematikai részét képezi a több, működő céggel való együttműködésben megvalósuló szakmai gyakorlat, amely során "élesben" kamatoztathatod a megszerzett tudásodat.
Erről bővebben ide kattintva informálódhatsz! 

Képzésünk elvégzése esetén képessé válhatsz arra, hogy megfelelő ismeretanyag és eszköztár birtokában sikeresen dolgozhass ebben a hivatásban.

Célunk, hogy képzésünk során végig a legteljesebb oktatási élményt biztosítsuk számotokra, ezért tanfolyamunk szeptemberben induló évfolyama ötvözi majd a személyes és az online oktatást.
Tematikánk tartalmaz olyan előadásokat, amelyeket élő, személyes keretek között tervezünk megtartani (pl. Design Thinking), és emellett bizonyos órákat online formában tartunk majd meg számotokra. 

Természetesen, amennyiben Te az egész képzés során nem tervezel személyesen megjelenni a képzésen (gondolunk itt többek között vidéken élő hallgatóinkra), akkor a személyes keretek között megvalósuló órák online követésére is lesz módod, akár felvételről is!

A képzés időpontjain felül, a tanfolyam ideje alatt több alkalommal szervezünk majd beszélgetős estéket, amelyek során lehetőségünk nyílik kötetlenül megosztani gondolatainkat egymással.Miért minket válassz?

 

  1. Jelenleg ezen szakmával kapcsolatban számos workshop, egynapos program létezik, azonban hazánkban kizárólag nálunk vehetsz részt komplex, a teljes Employee Experience szakértői tematikát tartalmazó képzésen.

  2. A tanfolyam tematikája során egy több alkalomból álló, működő cégeknél megvalósuló szakmai gyakorlatot is tartalmaz, valamint a Best Practise folyamatok élő tanulmányozása céljából cégbemutatókon is részt veszünk magas presztízsű vállalatoknál!

  3. Képzésünk elvégezhető előképzettség nélkül, de azoknak is rengeteg szakmai újdonságot nyújt, akik több éve ezen a területen végzik hivatásukat.

  4. Az Élet-Öröm Programok több, mint 12 éve segíti az embereket önismereti, kapcsolati fejlődésükben, valamint a számukra kedvezőbb életkörülményeik kialakításában és céljaik elérésében. Vállalati tréningjeink, különböző tréner- és coach képzéseink, több, mint 5 éves múltra tekintenek vissza.

  5. Úgy érezzük, hogy a képzéseinket jellemző személyes figyelemnek, a több területről származó összehangolt ismereteinknek és metodikánknak, valamint az adott terület szakmai ismeretének köszönhetően sikerült a hazai piacon jelenleg egyedülálló képzést összeállítunk.

  6. Oktatóink és szakembereink életének mindennapi részét képezi ezen hivatás gyakorlása, így elméleti felkészültségük mellett valós tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkeznek, mely érinti a képzés összes területét.

  7. A szeptemberben induló képzés már a hetedik évfolyam lesz, így a tanfolyammal kapcsolatban jelentős tapasztalattal rendelkezünk.

 

A tanfolyam teljes időtartama 68 óra, ami magában foglalja a többlépéses, elméleti és gyakorlati vizsgákat.

Amennyiben szeretnéd jelenlegi karriered modern szakmai ismeretekkel kiegészíteni, illetve tervezed, hogy a vállalatodnál a felmerülő problémákat kezelve kialakítod, vagy továbbfejleszted a munkavállalói elégedettséget, akkor várunk szeretettel képzésünkön! Akkor is lelkesen hívunk, ha szeretnél önálló karriert indítani munkavállalói élmény szakértőként!

A tanfolyamunk befejeztével a felnőttképzési törvénynek megfelelő tanúsítványt kapsz a képzésünk sikeres elvégzéséről.

Felnőttképzési Nyilvántartási szám: FKB/2020/002610

Képzési kód: EXS07-2021


"Több éves HR tapasztalattal képes voltam minden pillanatát élvezni és értékelni, rengeteget tanultam és tapasztaltam! Minden előadó profi és emberi!" Viktor

"Sziasztok! Az Aon kiosztotta az idén is “A legjobb munkahelyek” díjat, amely programot kb. 18 éve vezet következetes, globális módszertanával. Szeretném, ha Jancsiék tudnák, hogy az egyik díjban komoly szerepük van. A WHC személyzeti szolgáltató már évek óta esélyese volt a díjnak, de az a kicsi plusz hiányzott, az a szemléletmód, az a munkavállalói élmény fókusz, amit Jancsi és a csapata segítségével talán legjobban nekem sikerült a munkaerő-kölcsönzés egyik piacvezető cégéhez bevinni!
2018-ban megnyertük és ezt nagyon köszönöm az egész csapatnak! Köszi és sok sikert mindenkinek!" András

"Szeretettel ajánlom a tréninget Mindenkinek, aki szeretné a legújabb piaci információk és trendek alapján rendezni tudását. Az előadók/oktató gyakorlati szakemberek, akik még is valósítják a mindennapokban azt, amit tanítanak. Korrekt csapat, rugalmas időbeosztás, érdekes és gyakorlatias órák." Anna


Információk, részvételi díjak


Teljes, részletes tematika


Szakmai Gyakorlat, Tanulmányút

ONLINE/OFFLINE oktatás


Nyílt Nap


Szakembereink, Oktatóink


Rólunk mondták


Képek korábbi évfolyamokról


A munkavállalói élmény szakértő további feladatai

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a képzés 2021-2021-es évfolyamára!

 

Oktatási referenciáink az elmúlt években: 

- 7 hónapos, Életvezetési Tanfolyam - 211 fő részére
- Employee experience szakértő képzés - 84 fő részére
- Life és business coaching - 254 fő részére
- Life, business, team coach és tréner képzés - 227 fő részére
- Egyetemi előadások

Szakmai programok, tréningek, szervezetfejlesztés, business coaching az alábbi cégek számára: