Szakemberképzés

Employee experience szakértő képzés

 

"Egyre inkább túlhaladottá válik, ahogyan ma a szervezeteinket irányítjuk.
A lelkünk mélyén mi magunk is érezzük, hogy ennél többre is képesek vagyunk,
és vágyunk arra, hogy lélekkel telibb, hitelesebb munkahelyeken, valódi célokért dolgozhassunk
és ugyanilyen közösségekhez tartozhassunk".

Előszó Frederic Laloux: "A Jövő szervezetei" című könyvéhez.

Az Employee experience szakértő tanfolyam olyan szakemberek képzését tűzte ki célul, akik képesek a munkavállalói élmény és a munkatársak elköteleződésének növelésére, valamint az adott vállalat versenyképességének javítására és fokozására. 

Legújabb képzésünk ezen szakmára, hivatásra készíti fel hallgatóinkat.
Az új, immáron második évfolyam szeptemberben indul.

Az utóbbi években a vállalatok és a szervezetek életében új kihívások jelentek meg, amelyek megoldása már sok esetben különálló szakértelmet, szaktudást igényelnek, és ennek eredményeként a közelmúltban új szakterületek, szakmák keletkeztek.

Nem túlzás azt állítani, hogy a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal azon szakemberek találkoznak, akiket az alábbi területek megértésével, fejlesztésével bíznak meg: 

●      munkaerő fluktuáció, elvándorlás mérséklése
●      munkavállalóik közötti generációs különbségek áthidalása
●      szakemberhiány
●      employer branding kialakítása
●      motiváció, kreativitás fejlesztése
●      megfelelő munkaerő megszerzése
●      cégen belüli karrier lehetőségek kialakítása
●      stresszkezelés, kommunikáció fejlesztése
●      corporate health és wellbeing kialakítása

A munkavállalók tapasztalatainak megértése, feldolgozása és az ezekből fakadó fejlesztési lépések megtétele kulcsfontosságú a versenyképesség fokozására törekvő vállalatok számára. A pozitív munkavállalói élmény biztosítása jelenleg a leghatékonyabb módja annak, hogy a vállalatok vonzóak és hitelesek maradjanak a munkaerőpiacon, ami alatt nemcsak az új szakemberek megszerzését értjük, hanem a már képzett alkalmazottak megtartását is.

A közelmúltban, hazánktól nyugatabbra már elkezdték kidolgozni azt az új koncepciót, akár vállalati pozíciót, amely összefogja ezen területek szakértelmét. Ez az ún. Employee Experience megközelítés és szemléletmód: a munkavállalói élmény középpontba helyezése, megtervezése és megvalósítása.
Azon szakembereket, akik ezen területen tevékenykednek, hívhatjuk Employee experience szakértőknek (Munkavállalói élmény szakértőnek).

Személyének és komplex tudástárának szükségességét az elmúlt években számos részletesen kidolgozott tanulmány, kutatás és mindennapi tapasztalat is alátámasztja:

 • A Future Workplace and Beyond.com tanulmánya szerint a HR-vezetők 83%-a kiemelten fontosnak tartja a munkavállalói élmény jelentőségét a vállalat sikeressége szempontjából.

 • Egy amerikai kutatás szerint azok a dolgozók, akik befolyással vannak arra, hogy hol és hogyan dolgozzanak (függetlenül attól, hogy egyéni vagy csapatmunkáról van-e szó), általánosságban 88%-kal (!) elégedettebbek.

 • A General Electric-nél már létezik a Head of EE pozíció. Munkakörébe tartozik a fizikai munkakörnyezet, technológiák, tanulási lehetőségek kialakítása.

 • A Global Human Capital Trends (Deloitte) kutatásai alapján:

  • A vezetők közel 80 %-a fontosnak tartja az employee experience megteremtését, de csak 22 %-uk számolt be arról, hogy igazán jól működő munkavállalói élményt tudott kialakítani a vállalatnál.
  • A megkérdezettek 59 %-a arról számolt be, hogy szervezete nem áll készen munkavállalói élmény kialakítására.

Az Employee experience szakértő olyan szakember, aki pozícióját tekintve leginkább a HR-hez és/vagy a belső kommunikációhoz sorolható. Legfőbb feladata a vállalaton belül a megfelelő munkavállalói élmény kialakítása, fejlesztése. Munkája a teljes munkavállalói élmény megtervezése, a potenciális jelöltek a céggel való első találkozásától a teljes munkavállalói életcikluson való végigkísérésig. Szerepe a vállalat külső megjelenésében és az employer branding területén egyaránt kiemelkedő jelentőséggel bír.

Megközelítésünk szerint a terület szakmai ismeretén túl munkáját leginkább a humán megközelítés, a munkatársakkal és vezetőkkel szemben tanúsított személyes figyelem, illetve az abból fakadó minőségi kommunikáció, valamint a fejlett érzelmi intelligencián alapuló problémamegoldó készségek jellemzik. Ezen képességeinek folyamatos, alázattal teli fejlesztése elvárható attól a szakembertől, aki a vállalatnál betöltött szerepe szerint nagyrészben felelős a munkatársak és a vezetők általános hangulatáért.

Az Employee experience szakértő további feladatai (a teljesség igénye nélkül):

 • a munkavállalói élmény és az employee journey megtervezése és megvalósítása;

 • a vállalat munkavállalókra vonatkozó víziójának megvalósítása, illetve annak támogatása;

 • generációs különbségek áthidalásának támogatása a többgenerációs munkaerő körében;

 • integrálni a szociális, kommunikációs és vállalati programokat;

 • megérteni és felhasználni a “design thinking” gondolkodásmódot, és megfelelő válaszokat adni a munkavállalók főbb fájdalompontjaira;

 • kiépíteni egy erős és egyedi munkavállalói élmény márkát;

 • gondoskodni a munka, a munkahely és a munkavállaló éményének minden aspektusának összehangolásáról;

 • a munkavállalók motivációjának, kreativitásának fejlesztése;

 • építse be az egészséges táplálkozás, a mozgás és a corporate wellbeing szempontjait a munkavállalói élményről szóló stratégiájába;

 • nyújtson segítséget a munkavállalóknak a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartásában;

 • tanulmányozza, hallgassa és figyelje meg a munkatársai mindennapos munkavégzését, és fedezzen fel új utakat a munkafolyamatok egyszerűsítése, a termelékenység, a teljesítmény és az elkötelezettség növelése érdekében.

Azon szakemberek, akik ezen a területen indítanák el, vagy folytatnák karrierjüket, egy modern, napjainkban keletkező, de a közeljövőben rendkívül igényelt és fontos hivatást fognak gyakorolni, illetve jelentős, ide vonatkozó ismeretekkel fejleszthetik a tudásukat.

A közelmúltban már ezzel a szakmával kapcsolatban is megjelentek az igényesség első jelei, melyek rámutatnak, hogy ezen hivatás túlmutat a babzsák-fotelek kihelyezésén, az ingyen kávék biztosításán és a biciklis meetingek szervezésén. A jellemző problémák közé sorolják még, hogy a piacon lévő szakemberek a legtöbb esetben kizárólag az Y-generációra fókuszálnak, és így nem mindenki által élvezhető munkakörülményeket teremtenek, valamint figyelmen kívül hagyják, hogy minden egyes ember/csoport személyes törődést és figyelmet igényel!

Az Élet-Öröm Programok több mint 10 éve segíti az embereket önismereti, kapcsolati fejlődésükben és számukra kedvezőbb életkörülményeik kialakításában, céljaik elérésében. Vállalati tréningjeink, különböző tréner- és coachképzéseink, több, mint 5 éves múltra tekintenek vissza.

Úgy érezzük, hogy a képzéseinket jellemző személyes figyelemnek, a több területről származó összehangolt ismereteinknek és metodikánknak, valamint az adott terület szakmai ismeretének köszönhetően sikerült a hazai piacon jelenleg egyedülálló képzést összeállítunk. Tanfolyamunkat a vállalatunk képzéseire jellemző humán megközelítés szellemében alakítottuk ki.
Elvégzése esetén képessé válhatsz arra, hogy megfelelő ismeretanyag és eszköztár birtokában sikeresen dolgozhass ebben a hivatásban.

A hazánkban egyedülálló Employee experience szakértő képzésünket a fentiek tükrében a következő alapelvek szerint állítottuk össze:

 • sokrétű ismeretanyag biztosítása;

 • gyakorlati lehetőség megteremtése;

 • eklektikus megközelítés egy probléma, témakör esetén;

 • a képzés hasznosítható legyen bármilyen szervezeti kultúrában és szervezetben.

Tanfolyamunkat elsősorban a HR, a belső kommunikáció és a management területén dolgozók, valamint a startupperek számára ajánljuk, de úgy alakítottuk ki, hogy más területeken dolgozók számára is elvégezhető legyen, akik meglátják a lehetőséget az ilyen irányú fejlesztésekben, azok megvalósításában a saját munkaterületeiken belül.

Mivel a tematika elemei között találhatunk olyanokat, amelyekkel kapcsolatban a tartalomra vonatkozó pontos szakmai elvárások még nem alakultak ki globálisan, így ezen tanfolyami részekben azt vállaljuk, hogy összefoglaló, mélyebb betekintést nyújtunk az elérhető ismeretekbe és a piacon meglévő gyakorlatba.

Amennyiben szeretnéd jelenlegi karriered modern szakmai ismeretekkel kiegészíteni, illetve tervezed, hogy a vállalatodnál a felmerülő problémákat kezelve kialakítod, vagy továbbfejleszted a munkavállalói elégedettséget, akkor várunk szeretettel képzésünkön! Akkor is lelkesen hívunk, ha szeretnél önálló karriert indítani munkavállalói élmény szakértőként!

A tanfolyamunk befejeztével tanúsítványt, oklevelet kapsz a képzésünk sikeres elvégzéséről.
(Képzési kód: EXS02-2018)


Képzésünk tematikája:

1. Motiváció fejlesztésének megoldásai
2. Munkahelyi Flow élmény és megteremtésének lehetősége, Work-Life Balance
3. Az emberi viselkedés és a pozitív pszichológia alapjai
4. Employee Experience menedzselése a gyakorlatban - Best Practises
5. Céges Karrierutak és kiegészítő HR megoldások, Recruitment
6. Generációs különbségek és áthidaló megoldásaik
7. Szervezeti diszfunkciók feltárása és megoldásai
8. Konfliktuskezelés, asszertív kommunikáció
9. Employer Branding
10. Mindfulness alapú érzelmi intelligencia fejlesztés
11. Kreativitás fejlesztésének megoldásai
12. A coaching szemléletű vezetés alapjai
13. Design Thinking
14. Experience feedback
15. Modern szervezetek működésének alapjai (Teal, holakratikus felépítés)

16. Stresszkezelés, meditációs - relaxációs technikák
17. Corporate Health és wellbeing
18. Tréning-, képzés- és eseményszervezés


"Több éves HR tapasztalattal képes voltam minden pillanatát élvezni és értékelni, rengeteget tanultam és tapasztaltam! Minden előadó profi és emberi!" Viktor

"Szeretettel ajánlom a tréninget Mindenkinek, aki szeretné a legújabb piaci információk és trendek alapján rendezni tudását. Az előadók/oktató gyakorlati szakemberek, akik még is valósítják a mindennapokban azt, amit tanítanak. Korrekt csapat, rugalmas időbeosztás, érdekes és gyakorlatias órák." Anna

"Minden gördülékeny, színes, izgalmas és nagyon emberi volt. Nem csak szaktudást kaptunk, hanem példamutatást is, hogy mennyire fontos a humánum! Nagyon hálás vagyok az előadóknak és az egész csoportnak, nagyon különleges élmény!" Andi

"Szívből ajánlom a képzést mindenkinek, aki szeretné átfogó, életközeli "tananyagon" keresztül belevetni magát ebbe a kibontakozóban lévő, rendkívül fontos HR-részterületbe! Angéla

"Amennyiben valaki ezen témakörben szeretne elmélyülni és fontos számára, hogy gyakorlatot szerezzen, annak szívből ajánlom ezt a képzést!" Izabella


 

Információk, Díjak


Órarend tervezet


Nyílt Nap


Szakembereink, Oktatóink


Rólunk mondták


Képek korábbi évfolyamról