Employee experience szakértő képzés Employee experience feedback

Employee experience szakértő képzés Employee experience feedback

 

 

ALAPSZINTŰ MODUL

Számtalan kutatás bizonyította az elmúlt években, hogy a visszajelzések jelentős előnyöket nyújtanak egy vállalat kulturális és stratégiai életében, a munkavállalók megtartásában, valamint karrierépítésében. Hisszük, hogy minden egyes ember, csoport és szervezet személyes törődést és figyelmet igényel a munkahelyén. Éppen ezért a visszajelzések témaköre a képzés alap- és vezetői moduljában is helyet kapott. Az alapképzésen bemutatjuk, hogyan tudjuk megteremteni a visszajelző kultúra alapjait a vállalati környezetben. Gyakorlati példákon és konkrét eszközökön keresztül szemléltetjük, hogyan érdemes fejlesztő visszajelzést adni egy munkavállalónak úgy, hogy az számára élményt is nyùjtson, valamint hogy mire érdemes odafigyelnie a vállalatnál dolgozó vezetőknek és a projektekben dolgozó munkatársaknak, hogy ők is konstruktív visszajelzést kapjanak.

Az egész vállalatot érintő és átfogó elemzésektől (pl. elégedettségi felmérések), a projektek értékelésén át (retrospektív megbeszélések), egészen a személyes értékelésig (egyéni beszélgetések) mutatunk majd példákat és eszközöket. Foglalkozunk majd a személyiségtípusok beazonositásával és a személyre szabott visszajelzési formák jelentőségével.

Célunk, hogy feltudjuk mérni saját kollégáink személyes igényeit, megismerjük az őszinte véleményüket a vezetőségről, a csapatmunkáról, a kommunikációról, a munkáltató márkánkról, hogy a stratégiánkba már azt építsük be, ami igazán értéket fog teremteni. 


MODERN VEZETŐI KÉPESSÉGEK MODUL

A visszajelzésen alapuló vállalati kultúra alapjaiban határozza meg egy szervezet nyitottságát. Ma már az azonnali visszajelzések iránti igények korát éljük - amely az egyetlen hatékony módja a valódi fejlődésnek-, és nemcsak azonnali visszajelzést kell tudnunk adni, hanem megtanulni gyorsan reagálni a változásokra, sőt gyorsabban reagálni, mint ahogy a világ változik. Ebben hivatott segíteni és mélyebb tudást adni a visszajelzések témakörének 2.0-s verziója. 

A visszajelzések témakörének alapszintű moduljában számtalan olyan eszközzel és módszerrel ismerkedünk meg, mely kiválóan alkalmas a visszajelzésen alapuló kultúra kiépítésében, míg a modern vezetői képességek modulban egy szintet feljebb lépünk. Megismerkedünk a teljesítményértékelő rendszerek újhullámos verzióival, konkrét példákat hozunk jelenleg is működő rendszerekre, és olyan eszközöket mutatunk be, mely a visszajelzésen túl a fejlesztésre és a ‘hogyan’-ra helyezi a hangsúlyt.

Ebben a modulban nagy hangsúlyt kap a ‘growth mindset’, azaz a fejlődő szemlélet/nézőpont’ megismerése és elsajátítása, mivel hiszünk Carol S. Dweck pszichológiaprofesszor kutatásaiban, aki szerint a tulajdonságaink fejleszthetőek, vagyis erőfeszítéssel és kemény munkával változtathatunk magunkon, és sikeresek lehetünk. A jelen és a jövő vezetői csakis e képességek birtokában lehetnek eredményesek és vihetnek sikerre egy csapatot és céget.

 

 

vissza