Employee experience szakértő képzés Visszajelzési kultúra

Employee experience szakértő képzés Visszajelzési kultúra

 

 

Számtalan kutatás bizonyította az elmúlt években, hogy a visszajelzések jelentős előnyöket nyújtanak egy vállalat kulturális és stratégiai életében, a munkavállalók megtartásában, valamint karrierépítésében. Hisszük, hogy minden egyes ember, csoport és szervezet személyes törődést és figyelmet igényel a munkahelyén.
A képzésen bemutatjuk, hogyan tudjuk megteremteni a visszajelző kultúra alapjait vállalati környezetben. Gyakorlati példákon és konkrét eszközökön keresztül szemléltetjük, hogyan érdemes fejlesztő visszajelzést adni egy munkavállalónak úgy, hogy az számára élményt is nyùjtson, valamint hogy mire érdemes odafigyelnie a vállalatnál dolgozó vezetőknek és a projektekben dolgozó munkatársaknak, hogy ők is konstruktív visszajelzést kapjanak.

Az egész vállalatot érintő és átfogó elemzésektől (pl. elégedettségi felmérések), a projektek értékelésén át (retrospektív megbeszélések), egészen a személyes értékelésig (egyéni beszélgetések) mutatunk majd példákat és eszközöket. Foglalkozunk majd a személyiségtípusok beazonositásával és a személyre szabott visszajelzési formák jelentőségével.

Célunk, hogy feltudjuk mérni saját kollégáink személyes igényeit, megismerjük az őszinte véleményüket a vezetőségről, a csapatmunkáról, a kommunikációról, a munkáltató márkánkról, hogy a stratégiánkba már azt építsük be, ami igazán értéket fog teremteni. 

Ezen tematikai részben nagy hangsúlyt kap a ‘growth mindset’, azaz a fejlődő szemlélet/nézőpont’ megismerése és elsajátítása, mivel hiszünk Carol S. Dweck pszichológiaprofesszor kutatásaiban, aki szerint a tulajdonságaink fejleszthetők, vagyis erőfeszítéssel és kemény munkával bármit elsajátíthatunk. A jelen és a jövő vezetői e képességek birtokában sokkal eredményesebbek lehetnek, és nagyobb eséllyek vihetnek sikerre egy csapatot, vagy akár egy teljes céget.

 

 

vissza