Employee experience szakértő képzés Experience Feedback

Employee experience szakértő képzés Experience Feedback

 

 

Hisszük, hogy minden egyes ember, csoport és szervezet személyes törődést és figyelmet igényel a munkahelyen. Ebben a modulban arról lesz szó, hogyan tudjuk személyre, csoportokra és vállalatra szabni a stratégiánkat. Átbeszéljük, milyen már meglévő és új módszerekkel tudunk visszajelzéseket begyűjteni kollégáinktól és azt hatékonyan felhasználni a stratégiánk megalkotásánál, fejlesztésénél.
De azt is megtanuljuk, hogyan ismerjük fel, hogy beosztottunknak, mi a leghatékonyabb visszajelzési forma, amit vezetőként adhatunk neki.

Rengeteg jó példával találkozhatunk az interneten, halljuk/olvassuk, melyik cég mit és hogyan csinál, hogy megtartsa értékes munkaerejét. De biztosak lehetünk-e abban, hogy ami bevált X cégnél, az minket is sikerre visz majd? 

Arra kell törekednünk, hogy fel tudjuk mérni saját kollégáink igényeit, véleményét a vezetőségről, munkakörnyezetről, csapatmunkáról, kommunikációról, a munkáltató márkánkról, hogy a stratégiánkba már azt építsük be, ami igazán értéket fog teremteni. Mindemelett tudnunk kell hatékonyan visszajeleznünk a munkatársainknak, kutatások szerint az egyik kulcsfontosságú elem a visszacsatolás a munkahelyen.