Employee experience szakértő képzés Konfliktuskezelés, asszertív kommunikáció

Employee experience szakértő képzés Konfliktuskezelés, asszertív kommunikáció

 

 

Konfliktusok voltak, vannak, és lesznek.

A konfliktusok biztosítják különbözőségünket: emiatt vagyunk mások, mint a többiek, ez adja különlegességünket, egyediségünket, miközben új megoldásokat segít elő, és támogatja a változást, a fejlődést. Ha pedig a konfliktusok jelenléte törvényszerű, és sok esetben hasznos, akkor az egyetlen kérdés az az, hogyan kezeljük őket. 

Ha visszaemlékezünk a gyermekkorunkra emlékszünk arra, hogy a szüleink, és a környezetünkben élők hogyan kezelték a konfliktusaikat? Volt olyan, aki kiabált, volt, aki hallgatott, volt aki kitört mint a vulkán, volt aki csendben tűrte a szidalmakat nem tett semmit, majd a szomszédnak elmondta indulatosan a történteket? Szerinted mit kellett volna másképp tenniük? Te mit teszel konfliktushelyzetben? Másolod a tanult példákat, vagy felteszed a kérdést magadnak: lehet, hogy hatékonyabb lennék, ha segítséget kérnék? Lehet, hogy higgadtan, indulatok nélkül is meg lehetne oldani a konfliktushelyzeteket?

Az Együttműködö Kommunikáció gyakorlata támogatja a belső erőt és tisztánlátást, hogy képesek legyünk felelősséget vállalni érzéseinkért, erőforrásainkért és döntéseinkért. Saját erőforrásainkból képesek vagyunk együttérzéssel fordulni önmagunk és mások felé. A kölcsönös megértés és közös szükségleteinkről való gondoskodás szándéka minőségi találkozásokat tesz lehetővé, és a másságot áthidalva megoldhatjuk konfliktusainkat. Mindennapi életünkbe épülve, az EMK gyakorlata könnyedséget, örömöt hoz akár munkahelyi kapcsolatainkba is.

Amennyiben felmerül benned a vágy arra, hogy tanulj új módszereket, akkor ez a tematikai pont neked szól!

A képzés során fogunk tanulni a konfliktusok kialakulásáról, feloldásuk lehetséges megoldásairól, valamint elsajátítjuk az asszertív kommunikáció alapjait, számos gyakorlaton keresztül.

 

 

vissza