Employee experience szakértő képzés Reziliencia

Employee experience szakértő képzés Reziliencia

 

 

 

A digitális technológiának köszönhetően a folyamatos információáradat, illetve az állandó elérhetőségünk komplex, sokszor bizonytalan világot teremt számunkra, elmosva a biztonságérzetünk határait. Egyre nehezebb a megfelelő irányvonalakat látni, a szerepünket megtalálni, vagy a szerepeink között navigálni. Állandó időnyomásban, sürgetettségben és megfelelésben élünk, minden azonnal és gyorsan kell. Ilyen környezetben alapvetően meginog a biztonságérzetünk.

Ahhoz, hogy rugalmasan ellenállhassunk a folyamatos kihívásoknak, amelyek a felgyorsult, túlingerlő és folyamatosan változó világban érnek minket, alapvetően szemléletmódváltásra és a szokásmintáink átalakítására van szükség.

A kulcsszó a reziliencia fejlesztése, melyet életünk és szokásaink tudatos tervezésével érhetünk el. Ez azt jelenti, hogy az energiaháztartásunk minden egyes területén tologatjuk a határainkat (mintha sprinteket futnánk), majd arra fókuszálunk, hogy egy-egy sprint után fel tudjunk töltődni, azaz regenerálódjunk, és megújítva az energiáinkat, reziliensebbekké váljunk.

Mind az embereknek, mind a különböző csoportoknak és közösségeknek, mind pedig a szervezeteknek van reziliencia képessége, számukra is fontos, hogy sikeresen alkalmazkodjanak és adaptálódjanak az őket körülvevő környezethez.

 

 

vissza