Coach képzések

Life Coach képzés sportoktatók számára


2018 szeptemberétől indítjuk el a hazánkban egyedüálló
"Life Coach képzés sportoktatók és edzők számára" elnevezésű képzésünket.

Képzésünk lehetőséget biztosít számodra, hogy hatékony Life coach tudással és gyakorlattal
egészítsd ki sportoktatói, edzői, vagy akár gyógytornász karrieredet és ezáltal 
teljeskörű támogatást tudj nyújtani ügyfeleidnek, vendégeidnek.

FRISSÍTÉS ALATT!


Tapasztalataink szerint a csapatoknál dolgozó edzők, a fitnesstermekben tevékenykedő csoportos oktatók és személyi edzők (valamint gyógytornászok, stb.) sok esetben a testi fittség, egészség, valamint a magasabb sportteljesítmény elérésének elősegítése közben a vendégeik, ügyfeleik számos egyéb életterületét ismerik meg. 

A vendégeiknek komplex szolgáltatást nyújtani igyekvő, az ügyfeleik felé humánummal és empátiával forduló sportoktatók, edzők rengeteg esetben igyekeznek ezen területeken is támogatni őket (párkapcsolat, hivatás, anyagiak, időbeosztás, stresszkezelés, túlterheltség, stb.) odafordulással, tanácsokkal és élettapasztalatukból fakadó javaslataikkal.

Képzésünk azt a célt szolgálja, hogy az edzők, sportoktatók valódi, hatékony, segítő szemléletű beszélgetéseket legyenek képesek lebonyolítani (akár rövid időtartamban, edzőtermi, sportközpontokra jellemző körülmények között), amelyek során a magasabb minőség egyrészt folyamatos, saját önismereti fejlődésükből, másodsorban az elsajátított coach szakmai tudásból ered.

Az ilyen tudással felvértezett edző, oktató sokkal komplexebben és hatékonyabban képes segíteni a vendégeinek, ügyfeleinek és ezáltal, a két szakmát (edző és coach) ötvözve az eddigieknél jóval sikereresebb lehet ezen a telített, sokszereplős piacon. Ne felejtsük, hogy a mozgás öröme mellett a vendégeink és ügyfeleink elsősorban vágyott eredményeik elérése érdekében tartják velünk a kapcsolatot!

Hiszünk abban, hogy egy ilyen felkészültségű edzőnek, sportoktatónak nemcsak saját fittségével és egészségével kell példát mutatnia vendégeinek, hanem saját életétenek folyamatos fejlesztésével és annak egyensúlyával. Ebből fakadóan képzésünk során a résztvevők saját életének "rendbetételére", az edzők önismereti fejlődésére, hitelességük megteremtésére is kiemelt figyelmet fordítunk.

Tanfolyamunk alatt minden egyes tematikai pontot több szemszögből közelítünk meg, mely magában foglalja a pszichológia, a coaching, a mindfulness, és akár az idegrendszeri tudomány eszköztárát. 

2018-as felmérések szerint hazánkban a vendégeik a sportoktatók felé az alábbi témákkal fordulnak leginkább edzéskörülmények között:

1. Fittséggel kapcsolatos kihívások
2. Rendszeres stressz, időbeosztási problémák
3. Hivatással, munkahellyel, karrierrel kapcsolatos problémák
4. Alacsony önbizalom, önértékelési, önelfogadási gondok
5. Magányosság érzése, párkapcsolat-kialakítási problémák

Tanfolyamunk tematikájának kialakítása során ezen területeknek kiemelt figyelmet szenteltünk.

Képzésünk tematikai felépítése:

A tanfolyam összesen 80 óra tantermi oktatást és 40 óra otthon végzendő gyakorlatot tartalmaz.

A képzésünk első szakaszában az önismeret, és az emberi elme működésének alapjaival ismerkedünk meg. Ezt követően elsajátítjuk a pozitív pszichológia megközelítéseinek és módszertanának alapjait és az alapvető coaching technikákat, többek között az alábbiakat:
- kérdezéstechnika és coaching folyamat tervezése,
- megoldásközpontú brief coaching,
- érték alapú coaching,
- mindfulness alapú érzelmi intelligencia coaching,
- konfliktuskezelési technikák,
- time management alapjai, work-life balance,
- megfelelő önbizalom és önértékelés kialakításának megoldásai.

Ezt követően a tanfolyam az egészség és a fittség elérésének témájára koncentrál, és elmélyülést kínál olyan sportot és testmozgást kiegészítő tudásban és gyakorlatokban, amelyek használatával eredményesebben leszel képes segíteni vendégeidet vágyott céljaik elérésében. Számtalan esetben fordul elő, hogy a tartós fittség és egészség kialakításában nem vezetnek eredményre a trendi étrendek és a megfelelő testmozgás. Ez esetben szükséges lehet figyelmet szentelni az adott ügyfél érzelmi problémáira, pszichoszomatikus tüneteire, és fontos lehet felderíteni esetleg hormonális, vagy inzulin problémáit.
Ehhez a részhez a következő tematika pontok tartoznak:
- fittségünkkel, egészségünkkel kapcsolatos kiegészítő tudnivalók (hormonális problémák, pszichoszomatikus tünetek, stb.),
- a tudatos, személyre szabott táplálkozás kialakításának alapjai és a táplálékiegészítők megismerése,
- stresszkezelés és relaxációs technikák.

Képzésünk következő szakaszában a különböző élethelyzetek és kihívások hatékony és működő megoldásaira fókuszálunk. Minden ide tartozó tanfolyami rész során megismerkedünk az adott terület elméleti alapjaival, és elsajátítjuk a megoldásukhoz, feloldásokhoz szükséges gyakorlatokat.
Itt két fő területtel foglalkozunk majd: az egyik a hivatás, munka, karrier témakörére összpontosít, a másik az emberi kapcsolatok fejlesztésére fókuszál, különös figyelemmel a magányosság érzésének megszüntetésére, és a párkapcsolati problémák feloldására.

Az alábbi témakörökkel foglalkozunk kiemelten:
- hivatás és karrier minőségi fejlesztése,
- belső motiváció kialakítása és fokozása,
- munkahelyi Flow élmény megteremtésének megoldásai,
- emberi kapcsolatok (párkapcsolat, családi, baráti, kollegiális relációk) harmonizálása,
- önmagunkkal való béke megteremtése.


A képzésünk teljeskörű Life Coach szakmai tudást és gyakorlatot kínál, amelyek használatával más életterületről érkező ügyfelek számára is képes leszel hatékony támogatást nyújtani!

A tanfolyam során kizárólag olyan szakembereink vezetik majd a képzési napokat, akik vagy rendelkeznek sportmúlttal, vagy maguk is sportoktatóként dolgoznak, vagy dolgoztak.

Ami még különösen fontos: a képzés során végig melletted állunk és támogatunk majd a coaching gyakorlatod során (beszélgetések felügyelete, szupervízió), valamint a marketing szakemberünk folyamatosan felügyeli majd a brandépítésed lépéseit!


Neked ajánljuk ezt a képzést, ha

- szeretnél vendégeidnek komplex szolgáltatást nyújtani,
- arra vágysz, hogy hatékony coach szakmai tudással egészítsd ki a mozgással kapcsolatos ismereteidet,
- szeretnél esetlegesen magasabb óradíjért dolgozni,
- kedvet érzel magadban arra, hogy akár új hivatást, karriert indíts,
- szeretnéd megfelelően kezelni vendégeid, ügyfeleid gondjait.

A tanfolyamon a hallgatók létszáma limitált. Ennek oka, hogy a képzés ideje alatt a minden egyes résztvevővel kapcsolatos személyes figyelem megvalósítható legyen!

Teljes létszám/szabad helyek száma: 10/02

"Ahogyan elkezdtem a Life Coach képzést, az első perctől kezdve megfigyeltem és alkalmaztam a tanultakat az ügyfélkörömben is. Fantasztikusan működött! A mindennapokat tekintve azt éreztem könnyebben kezelem a felmerülő ügyfél reakciókat és tudtam rövid válaszokat adni nekik, majd külön konzultációkon pedig átbeszéltük azt, ami felmerült edzésen.
Az ügyfeleimre fordított - a képzésen elsajátított minőségi - figyelem és idő érezhetően erősebb bizalom formájában és a hosszabbtávú együttműködéseinkben köszönt igazán vissza. Ez pedig kimondottan inspiráló a sportoktatói hivatásomban! Mindenképp ajánlom, ha a sport területén dolgozol emberekkel és alapelveid között szerepel az értékes és minőségi segítségnyújtás."
 
Mária, csoportos oktató
 
 
"Nem túlzok, hogy a tanfolyam gyökeresen változtatta meg az életemet. Már az első alkalmat követően olyan erőteljes, pozitív hatások értek, hogy tudtam, jó helyen vagyok! 
A tanfolyam hatására olyan döntésekkel kerültem szembe, amikkel korábban nem akartam, vagy nem mertem volna szembenézni. Ezeket segítség és vezetés nélkül biztosan nem sikerült volna meglépnem. Mint később kiderült, mindnek pozitív hatása volt és van jelenleg is az életemre."
 
Zoltán, személyi edző
 
 
"Az életemnek egy elég kétségbeesett szakaszában találtam rá az Élet-Öröm Programok képzéseire. Rengeteg módszert tanultam, amivel a tudatos életvezetést könnyedén a hétköznapjaim részévé tudtam tenni.”
 
Nóra, Jóga oktató

 
"Nekem személy szerint ezek a képzések megváltoztatták az életem, új irányokban és letisztultabban kezdtem el gondolkozni, más szemszögekből látni a dolgokat, ami hatalmas pozitív változásokat hozott az életembe. A tanfolyamok kétségkívül elindítottak egy új, érettebb gondolkodásmód irányába...Köszönöm!"
 
Zoltán, személyi edző

 


A tanfolyam képzési időpontjai

A tanfolyam díjai, helyszíne és egyéb információk

Nyílt Napok

Előadóink, oktatóink

Érdeklődöm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a Sportoktatóknak szóló Life Coach képzésre!

 

Szakmai referenciák az elmúlt évben: 

- 7 hónapos, Életvezetési Tanfolyam - 65 fő részére
- Employee Experience szakértő képzés - 25 fő részére
- Life és Business coaching - 24 fő részére
- Life és Business coach képzés - 38 fő részére
- Egyetemi előadások
- Különböző tréningek az alábbi cégek számára: