Coach képzések

Moduláris Life és Business Coach képzés

 

A következő évfolyamát indító, hazánkban egyedülálló, választható modulokból felépülő tanfolyamunk lehetővé teszi, 
hogy saját igényeidnek és céljaidnak megfelelő képzést állíts össze.

2020 márciusában induló Life és Business Coach képzésünk lehetőséget biztosít,
hogy saját életpéldád hitelességére, és sokrétű szakmai tudásra támaszkodó,
az Élet legtöbb területén hatékony támogatást nyújtani képes szakemberré fejlődj. 

Az induló képzésünk már a hetedik évfolyamunk!

Hiszünk abban, hogy a segítői (legyen szó akár coachról, vagy más szakemberről) hivatás végzése során
a megfelelő szaktudás megszerzése mellett szintén lényeges,
hogy az adott szakember a saját életének fontos területein kellő rendezettséggel,
és folyamatos fejlődés iránti alázattal rendelkezzen.

A kiegyensúlyozottságunk, sikerért tett lépéseink, a Jelenlét élmény rendszeres megélése, a rendezett emberi kapcsolatainkból meríthető erő, az önmagunkban kialakított, folyamatosan emelkedő harmónia és béke nélkül bármilyen elméletet, módszertant tanulunk, bármilyen irányzatot, rendszert is követünk, a szavaink egy idő után üres, felületes jótanácsokká, okoskodássá, az általunk ismert metodika szüntelen ismétlésévé válhatnak.
Márpedig a legtöbb ügyfelünknek ennél több együttérzésre, megértésre és emberségre van szüksége, amikor szakemberhez fordul, és annak segítségét igényli problémái megoldásához, vagy saját teljesítményének fokozásához.

Hiszünk abban, hogy egy coach képzésnek többet kell adnia a hallgatók számára, mint különböző coaching módszerek elméleti és gyakorlati hátterének elsajáítása.


Tapasztalataink szerint egy igazán felkészült Coach-nak három jellemzővel kell rendelkeznie, melyeket folyamatosan fejleszteni szükséges:

1. Személyes élettapasztalatából és életpéldájából adódó hitelesség

2. Szakmai tudás, gyakorlat és ehhez kapcsolódó készségek


3. Gyarapodó sales és marketing tudás, azaz a szolgáltatások "értékesítésének" képessége

 

Ennek megfelelően képzéseink során kiemelt figyelmet fordítunk mindhárom területre, éppen ezért ezen csoportos, moduláris képzésünkre olyan KOMOLY résztvevőket várunk elsősorban, akik szeretnének intenzíven fejlődni, hajlandóak időt és energiát szentelni annak, hogy önmagukra igényes és alázattal fejlődő szakemberré váljanak.


Miért minket válassz?

Az Élet-Öröm Programok több mint 12 éve segíti az embereket önismereti, kapcsolati fejlődésükben és számukra kedvezőbb életkörülményeik kialakításában, céljaik elérésében. Vállalati tréningjeink, különböző tréner- és coachképzéseink, több, mint 6 éves múltra tekintenek vissza.

Úgy érezzük, hogy a képzéseinket jellemző személyes figyelemnek, a több területről származó összehangolt ismereteinknek és metodikánknak, valamint az adott terület szakmai ismeretének köszönhetően sikerült a hazai piacon jelenleg egyedülálló képzést összeállítunk. 
Oktatóink és szakembereink életének mindennapi részét képezi ezen hivatás gyakorlása, így elméleti felkészültségük mellett valós tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkeznek, mely érinti a képzés összes területét.


A képzés felépítése

A képzés során összesen hat modul közül választhatsz (két kötelező és négy szabadon választható), melyek magukba foglalják mindazon elméletet, módszereket és gyakorlatokat, amelyekkel egy modern, tudatos Coach-nak rendelkeznie szükséges.

1. Önismereti modul (kötelező)
2. Coaching Technikák modul (kötelező)
3. Emberi Kapcsolatok modul (választható)
4. Hivatás és Karrier modul (választható)
5. Egészség és Megjelenés modul (választható)
6. Business Coach és Tréner modul (választható)

A képzésünk során nemcsak a tanórák keretein belül fogjuk támogatni hiteles szakemberré fejlődésed, hanem többféle módon fogunk számodra szupervíziót és mentor segítséget nyújtani. Erről bővebben itt olvashatsz!

A képzés elvégzésének, illetve bármely tanúsítvány kézhez vételének feltétele legalább a két kötelező képzési modul (Önismereti és Coaching technikák modul) valamint további kettő szabadon választott modul teljesítése.
Jelentős kedvezményt, valamint részletfizetési lehetőséget biztosítunk számodra a teljes képzés, vagy több modul elvégzése esetén. Bővebben a tanúsítványokról és a képzési lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

 

 

 

 

 

 

 


1. Önismereti modul

Tanfolyamunk első része a saját életterületeid feltérképezése és személyes fejlődésed mellett arra helyezi a fókuszt, hogy megismerjük az elménk, az idegrendszerünk alapvető működési mechanizmusait, és felfedezzük a gondolati, érzelmi, cselekvési válaszaink rendszerét és folyamatát. 

Ez követően felfedjük, hogy miképp lehet ezen folyamatokon különböző módszerekekkel pozitív irányba változtatni.

Bővebben a modul tartalmáról itt olvashatsz.

Ezen modul során a figyelmünk fókuszába a saját Életünk kerül, és számos, intenzív belvilági (lelki) és gyakorlati lépésen keresztül megteremtjük egy folyamatosan fejlődő életminőség alapjait. 

A modul időtartama: 5 hét, összesen 20 óra.
A modul elvégzése kötelező.

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!


2. Coaching technikák modul

Ezen modulban elsajátítjuk és begyakoroljuk a pozitív pszichológián, és a mindfulness módszertanán alapuló coaching technikákat, amelyek bizonyítottan a leghatékonyabbak a Life coach beszélgetések során.

A tanfolyam ezen részének befejezéseként megtanuljuk a hatékony piacépítési megoldásokat, és elindítjuk saját coach praxisunkat is. 

A modul során az alábbi technikákat sajátítjuk el:

- Érték alapú coaching
- Vizualizáció módszertana
- Megoldásközpontú Brief coaching
- Time management alapjai
- Kérdezéstechnika
- Érzelmi intelligencia coaching
- Konfliktus kezelés és asszertív kommunikáció
- Sales és marketing ismeretek

Bővebben a modul tartalmáról itt informálódhatsz.

A modul elvégeztével képes leszel hatékony, valódi segítséget és támogatást nyújtó coach beszélgetéseket vezetni, valamint tudatosan felépíteni praxisodat.
A tanfolyami rész időtartama: 6 hét, összesen 24 óra.
A modul elvégzése kötelező, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.



3. Hivatás és Karrier modul

Tanfolyamunk ezen része olyan hiteles szakemberek képzését tűzte ki célul, akik másokat segíthetnek a hozzájuk illő hivatás megtalálásában és szenvedélyes gyakorlásában. 

A képzés ezen részében azt is felfedezzük, hogy miképp lehet aktiválni az egyén tehetségéhez kapcsolódó képességeket a Tudatos Élettervezés módszerével.

A belvilági fejlődés után a karriertervezés szakmai részével folytatjuk a képzést, többek között a saját brand építés módszerével, az online megjelenés lehetőségeinek (LinkedIn, Facebook), offline gyakorlati tudnivalók (önéletrajz-, motivációs levél írás, interjúk) megismerésével.
Ezen modul zárásaként megismerkedünk a tudatos pénzügyi gondolkodás alapjaival, valamint elsajátítjuk azon gazdasági ismereteket,

amelyekre egy vállalkozás felépítésének folyamatában, vagy akár a vagyonteremtési lépéseink során mindenképpen szükségünk lesz.

Bővebben a modul tartalmáról itt olvashatsz.

A modul elvégeztével képes leszel segítséget nyújtani és coach beszélgetéseket vezetni az emberi kapcsolatok területén felmerülő problémák és kihívások esetén.

A tanfolyami rész időtartama: 4 hét, összesen 16 óra.
A modul elvégzése válaszható, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.


4. Emberi Kapcsolatok modul

Ebben a modulban felfedezzük a kapcsolatainkat befolyásoló lelki, hormonális és pszichés tényezőket és megtanuljuk, hogy mely belvilági és gyakorlati lépéseken keresztül lehet azokat tartósan pozitív irányba fejleszteni.

A modul befejeztével képes leszel:

- felismerni az emberi kapcsolatokban felmerülő problémák valódi okait
- a személyes életpéldád és intuíciód erejéből segíteni
- megoldásokat kínálni a kapcsolatokban felmerülő kommunikációs problémákra
- párok konfliktuskezelésében segítséget nyújtani

Bővebben a modul tartalmáról itt tájékozódhatsz.

A modul elvégeztével képes leszel segítséget nyújtani és coach beszélgetéseket vezetni az emberi kapcsolatok területén felmerülő problémák és kihívások esetén.
A tanfolyami rész időtartama: 4 hét, összesen 16 óra.
A modul elvégzése válaszható, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.


5. Egészség és Megjelenés modul

A modul az egészséggel, valamint a stílusos, ízléses megjelenéssel kapcsolatos ismereteket, gyakorlatokat és módszereket foglalja magába. Alapelvünk, hogy ha szeretnénk egyensúlyt teremteni, és minden életterületünkön felelősséget vállalva élni, akkor a testünk egészségét, fittségét és a hozzánk korban, és stílusban illő megjelenést sem hanyagolhatjuk el.

Ezen modul során a szakemberek elsősorban téged támogatnak majd a fentiek kialakításában, és ezt kiegészítik azzal, hogy miképp segíts másoknak elindulni ezen az úton.

A modul során a következő ismeretekkel és gyakorlatokkal találkozol majd:

- dietetikus elméleti és gyakorlati foglalkozása
- különböző edzésmódszerek kipróbálása
- stylist által vezett stílustanácsadás

Bővebben a modul tartalmáról itt olvashatsz.

A modul elvégeztével képes leszel saját egészséged, fittséged, jó megjelenésed életkorhoz igazódó megteremtésére, valamint a hozzádfordulók ezen területeken való segítésére.

A tanfolyami rész időtartama: 4 hét, összesen 22 óra
A modul elvégzése válaszható.



6. Business coach és tréner modul

A képzés záró modulja az üzleti környezetben zajló coach beszélgetések, céges tréningek, valamint különböző előadások és prezentációk megtartására készíti fel a résztvevőket.

Megtanuljuk, hogy miképp alkalmazzuk a Coaching Technikák modulrészben gyakoroltakat üzleti környezetbe ágyazva, és ezen felül elsajátítjuk, hogy miképp oldjuk meg különböző problémákat és kihívásokat eltérő vállalati kultúra és szervezeti forma esetén (KKV, Start-up, multi). Megismerjük és gyakoroljuk, hogy hogyan tartsunk a többek között az idegrendszeri tudományon, a pozitív pszichológián, az érzelmi intelligencián, valamint a Mindfulness-en alapuló, tréningeket és előadásokat.

A modulhoz tartozó elméletet számos gyakorlat során mélyítjük el:

- business coaching gyakorlat multicégnél
- tréningek és előadások tartása (a tanfolyam helyszínén)

Bővebben a modul tartalmáról itt tájékozódhatsz.

A modul elvégeztével képes leszel hatékony és eredményes Business coaching beszélgetések, különféle tréningek és előadások összeállítására és vezetésére.
A tanfolyami rész időtartama: 6 hét, összesen 24 óra
A modul elvégzése válaszható, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.


A tanfolyamon a hallgatók létszáma limitált. Ennek oka, hogy a képzés ideje alatt a minden egyes résztvevővel kapcsolatos személyes figyelem megvalósítható legyen!

Teljes létszám/szabad helyek száma: 16/02, azaz még 02 szabad hellyel rendelkezünk.

Ami még különösen fontos: a képzés alatt támogatást nyújtunk majd a coaching gyakorlatod során (beszélgetések felügyelete, szupervízió), valamint a marketing szakemberünk folyamatosan felügyeli majd a brandépítésed lépéseit!

 


"A legjobban azonban talán azt szerettem ebben a képzésben, hogy képzőink hiteles és megélt tudást adtak át olyan szintézisben, amit csak a valós tapasztalás adhat. Öröm volt ez a képzés."
Ágnes

"A maga nemében hiánypótló és egyedülálló képzés, mert nagy hangsúlyt fektet az önmagunkkal való munkára, a coacing technikák saját magunkon történő alkalmazására. Nekem nagyon sokat adott, segítette és azóta is segíti a személyes fejlődésemet!"
György 

"A képzés során a legtöbb elvárásom beigazolódott, de ennél sokkal többet kaptam. Inspiráló volt az oktatás és a csoport!"
Tina

Kiemelt értéke a képzésnek, hogy mind life, mind business területen folytatott coaching beszélgetéseim szupervizionálása biztosított egy fejlődési ütemet már a képzés alatt. Intenzív, élményekkel teli hónapokra számíts!"
Mária

"A tanfolyam egészen új szintre emelte a jelenlétem a munkámban és az emberi kapcsolataimban is."
Viktória

"Amit az Élet-Öröm Programok ad a hallgatóinak, borzasztóan magas minőségű, gyakorlatias, modern tudás. 
Nagyon tetszik, ahogy ötvözitek a különböző irányzatokat!"
Ági

"Csak ajánlani tudom a tanfolyamot azoknak, akik segítő szakemberként igazán hitelesek akarnak lenni!"
Zsuzsa


 

A tanfolyam képzési időpontjai

A tanfolyam díjai és képzési lehetőségek

Szakembereink, Oktatóink

Mentorálás


Egyéb Információk

Beszámolók a képzésről

Nyílt Napok


Képek korábbi évfolyamokról

Távoktatás

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a moduláris coach képzés 2020-as évfolyamára!


Oktatási referenciáink az elmúlt években: 

- 7 hónapos, Életvezetési Tanfolyam - 88 fő részére
- Employee experience szakértő képzés - 56 fő részére
- Life és Business coaching - 32 fő részére
- Life és Business coach képzés - 62 fő részére
- Egyetemi előadások

Szakmai programok, tréningek, szervezetfejlesztés, business coaching az alábbi cégek számára: