Coach képzések

Moduláris Life és Business Coach képzés

 

A következő évfolyamát indító, hazánkban egyedülálló, választható modulokból felépülő tanfolyamunk lehetővé teszi, 
hogy saját igényeidnek és céljaidnak megfelelő képzést állíts össze.

2021 októberében induló Life és Business Coach képzésünk lehetőséget biztosít,
hogy saját életpéldád hitelességére, és sokrétű szakmai tudásra támaszkodó,
az Élet legtöbb területén hatékony támogatást nyújtani képes szakemberré fejlődj. 

AZ INDULÓ KÉPZÉSÜNK MÁR A KILENCEDIK ÉVFOLYAMUNK, 

  AMELY ÖTVÖZI AZ OFFLINE/ONLINE OKTATÁSI LEHETŐSÉGEKET,

VALAMINT FIGYELEMBE VESZI AZ ICF KOMPETENCIÁIT!

 

Hiszünk abban, hogy a segítői (legyen szó akár coachról, vagy más szakemberről) hivatás végzése során
a megfelelő szaktudás megszerzése mellett szintén lényeges,
hogy az adott szakember a saját életének fontos területein kellő rendezettséggel,
és folyamatos fejlődés iránti alázattal rendelkezzen.


Tapasztalatunk szerint a kiegyensúlyozottságunk, a sikerért tett lépéseink, a Jelenlét élmény rendszeres megélése, a rendezett emberi kapcsolatainkból meríthető erő, az önmagunkban kialakított, folyamatosan emelkedő harmónia és béke megléte szükségesek ahhoz, hogy általunk megismert elméleteteket, módszertanokat az ügyfeleinkkel együttérezve legyünk tudjuk alkalmazni, a kérdéseinket intuícióval feltöltve, szavainkat pedig erővel felvértezve legyünk képesek megosztani. 
A legtöbb ügyfelünknek a módszertani kérdéseken, technikákon túlmenően együttérzésre, megértésre és emberségre van szüksége, amikor szakemberhez fordul, és annak segítségét igényli problémái megoldásához, vagy saját teljesítményének fokozásához.

Ezért is hiszünk abban, hogy egy coach képzésnek többet kell adnia a hallgatói számára, mint különböző coaching módszerek elméleti és gyakorlati hátterének elsajáítása.

Tapasztalataink szerint egy igazán felkészült Coach-nak három jellemzővel kell rendelkeznie, melyeket folyamatosan fejleszteni szükséges:

1. Személyes élettapasztalatából és életpéldájából adódó hitelesség

2. Szakmai tudás, gyakorlat és ehhez kapcsolódó készségek


3. Az üzleti siker elérésének képessége az önazonos és tudatos márkaépítésen keresztül

 

Ennek megfelelően képzéseink során kiemelt figyelmet fordítunk mindhárom területre, éppen ezért ezen csoportos, moduláris képzésünkre olyan KOMOLY résztvevőket várunk elsősorban, akik szeretnének intenzíven fejlődni, hajlandóak időt és energiát szentelni annak, hogy önmagukra igényes és alázattal fejlődő szakemberré váljanak.


Miért minket válassz?

 1. Jelenleg ezen szakmával kapcsolatban számos képzés létezik, azonban hazánkban kizárólag nálunk vehetsz részt olyan képzésen, amely ennyire komplex tematikával rendelkezik. 

 2. A képzés teljes időtartama alatt többféle szupervíziós és mentoring segítséget nyújtunk számodra. 
  - Az önismereti fejlődésed során folyamatos mentorálunk Téged a képzés időtartama alatt.
  - A képzés ideje alatt legalább 25, jegyzőkönyvvel ellátott coaching beszélgetést szükséges majd vezetned, melyek teljesítése során részletes egyéni és csoportos szupervízióval segítünk majd Téged.
  - A saját branded kialakítása során folyamatosan konzultálunk Veled és mentor támogatást nyújtunk számodra.

 3. A tanfolyam business modulja során magas presztízsű, működő cégeknél megvalósuló szakmai gyakorlaton is részt veszel. 

 4. A képzés során teljeskörűen figyelembe vesszük az ICF kompetenciáit és etikai előírásait.

 5. A tanfolyam során a gyakorlatok aránya 65-70%, mellyel biztosítjuk az élményszerű oktatást hallgatóink számára.

 6. Az Élet-Öröm Programok több, mint 12 éve segíti az embereket önismereti, kapcsolati fejlődésükben, valamint a számukra kedvezőbb életkörülményeik kialakításában és céljaik elérésében. Vállalati tréningjeink, különböző tréner- és coach képzéseink, több, mint 6 éves múltra tekintenek vissza.

 7. Úgy érezzük, hogy a képzéseinket jellemző személyes figyelemnek, a több területről származó összehangolt ismereteinknek és metodikánknak, valamint az adott terület szakmai ismeretének köszönhetően sikerült a hazai piacon jelenleg egyedülálló képzést összeállítunk.

 8. Oktatóink és szakembereink életének mindennapi részét képezi ezen hivatás gyakorlása, így elméleti felkészültségük mellett valós tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkeznek, mely érinti a képzés összes területét.

 9. Az Állam által nyilvántartott felnőttképző intézményként (Ny. szám: FKB/2020/002622) végezzük oktatási tevékenységünket, így képzésünk elvégzése után tanúsítványt kapsz kézhez, amely birtokában coachként dolgozhatsz.

 10. A márciusban induló képzés már az nyolcadik évfolyam lesz, így a tanfolyammal kapcsolatban jelentős tapasztalattal rendelkezünk. Korábbi coach képzéseinken eddig összesen 162 hallgató szerzett tanúsítványt.

 


A képzés felépítése

A képzés során összesen hat modul közül választhatsz (két kötelező és négy szabadon választható), melyek magukba foglalják mindazon elméletet, módszereket és gyakorlatokat, amelyekkel egy modern, tudatos coachnak rendelkeznie szükséges.

1. Önismereti modul (kötelező)
2. Coaching Technikák modul (kötelező)
3. Emberi Kapcsolatok modul (választható)
4. Hivatás és Karrier modul (választható)
5. Egészség és Megjelenés modul (választható)
6. Business Coach modul (választható)
 

A képzés elvégzésének, illetve bármely tanúsítvány kézhez vételének feltétele legalább a két kötelező képzési modul (Önismereti és Coaching technikák modul) valamint további kettő szabadon választott modul teljesítése.
Jelentős kedvezményt, valamint részletfizetési lehetőséget biztosítunk számodra a teljes képzés, vagy több modul elvégzése esetén.
Bővebben a képzési lehetőségekről és díjakról itt tájékozódhatsz.

 

1. Önismereti modul

Tanfolyamunk első része a saját életterületeid feltérképezése és személyes fejlődésed mellett arra helyezi a fókuszt, hogy megismerjük az elménk, az idegrendszerünk alapvető működési mechanizmusait, és felfedezzük a gondolati, érzelmi, cselekvési válaszaink rendszerét és folyamatát. 

Ez követően felfedjük, hogy miképp lehet ezen folyamatokon különböző módszerekekkel pozitív irányba változtatni.

Bővebben a modul tartalmáról itt olvashatsz.

Ezen modul során a figyelmünk fókuszába a saját életünk kerül, és számos, intenzív belvilági, és gyakorlati lépésen keresztül megteremtjük egy folyamatosan fejlődő életminőség alapjait. 

A modul időtartama: 16 óra.
A modul elvégzése kötelező.

Szeretnék részt venni az ONLINE nyílt napon, 2021. szeptember 21-én!


2. Coaching technikák modul

Ezen modulban megismerkedünk a különböző coaching folyamatmodelekkel, módszertanokkal és begyakoroljuk a pozitív pszichológián, a mindfulness módszertanán, valamint számos egyéb megközelítésen alapuló coaching eszközöket. 

Ezek mellett megismerkedünk a Nemzetközi Coach szövetség, a ICF által meghatározott coaching kompetenciákkal és etikával.

A tanfolyam ezen részének befejezéseként belekezdünk az önazonos és  hatékony személyes márka felépítéséhez, és elindítjuk saját coach praxisunkat is. Egy üzleti modell (stratégia) alapján megnézzük azt, hogy milyen tervezés szükséges egy vállalkozás elindításához és fenntartásához. Példákat nézünk ügyfélszerzési módszerekről, egyéni és csoportos feladatokkal, majd egyéni konzultációval kerülnek a résztvevők lépésről-lépésre egyre közelebb egy önazonos és eredményes (marketing) kommunikációhoz.

A modul során az alábbi témaköröket érintjük:

- Coaching folyamatmodellek megismerése,
- különböző coaching módszertanok elsajátítása,
- kérdezéstechnika,
- aktív hallgatás és Gestalt alapú visszajelzések,
- érzelmek és megérzések szerepe a coachingban,
- kreatív coaching eszközök (Lego, Dixit Kártyák, T-modell, Értékkerék, stb.),
- NLP modalitások és szubmodalitások használata a coachingban,
- coaching az online térben,
- pszichodráma szerepe a coachingban,
- mindfulness alapú érzelmi intelligencia coaching,
- brandépítési, önazonos sales és marketing ismeretek,
- mentorálás/tanácsadás szerepe a coaching mellett.
 

Bővebben a modul tartalmáról itt informálódhatsz.

A modul elvégeztével képes leszel hatékony, valódi segítséget és támogatást nyújtó coach beszélgetéseket vezetni, valamint tudatosan felépíteni praxisodat.
A tanfolyami rész időtartama: 32 óra.
A modul elvégzése kötelező, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.3. Hivatás és Karrier modul

Tanfolyamunk ezen része során olyan hiteles szakemberek képzését tűzte ki célul, akik másokat segíthetnek a hozzájuk illő hivatás megtalálásában és szenvedélyes gyakorlásában. 
Az első szakaszban megosztjuk, hogy miképp segítsünk azon ügyfeleink számára, akik burnout-ban szenvednek, vagy akár teljes karrierváltáson törik a fejüket. Megismerjük, hogy milyen módszerekkel, kérdésekkel, gyakorlatokkal lehetséges őket közelebb vinni ahhoz a hivatáshoz, amely leginkább illik majd hozzájuk a jelen és következő életszakaszukban.

A második szakaszban karriertervezés szakmai részével folytatjuk a képzést, többek között a saját brand építés módszerével, az online megjelenés lehetőségeinek (LinkedIn, Facebook), offline gyakorlati tudnivalók (önéletrajz-, motivációs levél írás, interjúk) megismerésével. 

Ezen modul zárásaként megismerkedünk a tudatos pénzügyi gondolkodás alapjaival, valamint elsajátítjuk azon gazdasági ismereteket, amelyekre egy vállalkozás felépítésének folyamatában, vagy akár a vagyonteremtési lépéseink során mindenképpen szükségünk lesz.

Bővebben a modul tartalmáról itt olvashatsz.

A modul elvégeztével képes leszel segítséget nyújtani és coach beszélgetéseket vezetni az emberi kapcsolatok területén felmerülő problémák és kihívások esetén.

A tanfolyami rész időtartama: 28 óra.
A modul elvégzése válaszható, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.

Szeretném áttekinteni a teljes tematikát!


4. Emberi Kapcsolatok modul

Ebben a modulban felfedezzük a kapcsolatainkat befolyásoló lelki, hormonális, pszichés tényezőket és megtanuljuk, hogy mely belvilági és gyakorlati lépéseken keresztül lehet azokat tartósan pozitív irányba fejleszteni.
A tanfolyam ezen részében figyelmet szentelünk majd a kortárs globális folyamatok emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásának, valamint részletesen feldolgozzuk a szüleinkkel kapcsolatos konfliktusok megoldásait.

A modul befejeztével képes leszel:

- felismerni az emberi kapcsolatokban felmerülő nehézségek valódi okait,
- megoldásokat kínálni a kapcsolatokban felmerülő kommunikációs problémákra,
- párok konfliktuskezelésében segítséget nyújtani.

Bővebben a modul tartalmáról itt tájékozódhatsz.

A modul elvégeztével képes leszel segítséget nyújtani és coach beszélgetéseket vezetni az emberi kapcsolatok területén felmerülő problémák és kihívások esetén.
A tanfolyami rész időtartama: 28 óra.
A modul elvégzése válaszható, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.


5. Egészség és Megjelenés modul

A modul az egészséggel, a pszichoszmatikus tünetekkel kezdődik, valamint a stílusos, ízléses megjelenéssel kapcsolatos ismereteket, gyakorlatokat és módszereket foglalja magába. Alapelvünk, hogy ha szeretnénk egyensúlyt teremteni, és minden életterületünkön felelősséget vállalva élni, akkor a testünk egészségét, fittségét és a hozzánk korban, és stílusban illő megjelenést sem hanyagolhatjuk el.

Ezen modul során a szakemberek elsősorban téged támogatnak majd a fentiek kialakításában, és ezt kiegészítik azzal, hogy miképp segíts másoknak elindulni ezen az úton.

A modul során a következő ismeretekkel és gyakorlatokkal találkozol majd:

- dietetikus elméleti és gyakorlati foglalkozása,
- pszichoszomatikus tünetek felfedezése,
- irodai egészség kialakítása, valamint legfontosabb táplálékkiegészítők megismerése,

- különböző edzésmódszerek kipróbálása,
- stylist által vezett stílustanácsadás.

Bővebben a modul tartalmáról itt olvashatsz.

A modul elvégeztével képes leszel saját egészséged, fittséged, jó megjelenésed életkorhoz igazódó megteremtésére, valamint a hozzádfordulók ezen területeken való segítésére.

A tanfolyami rész időtartama: 22 óra
A modul elvégzése válaszható.


6. Business coach modul

A képzés záró modulja az üzleti környezetben zajló coach beszélgetések vezetésére készíti fel a résztvevőket.

Megtanuljuk, hogy miképp alkalmazzuk a Coaching Technikák modulrészben gyakoroltakat üzleti környezetbe ágyazva, és ezen felül elsajátítjuk, hogy miképp oldjuk meg különböző problémákat és kihívásokat eltérő vállalati kultúrák és szervezeti formák esetén (KKV, Start-up, multi). 
A modul során betekintést nyerünk a Team coaching elméleti és gyakorlati alapjaiba, valamint megismerkedünk a mostanság legnépszerűbb vállalat- és munkafolyamat szervezési elvekkel (agilitás, változáskezelés). 

A modulhoz tartozó elméletet számos gyakorlat során mélyítjük el:

- business coaching gyakorlat multicégnél
- akciótanulás.

Bővebben a modul tartalmáról itt tájékozódhatsz.

A modul elvégeztével képes leszel hatékony és eredményes egyéni, illetve csoportos Business coaching beszélgetések vezetésére.
A tanfolyami rész időtartama: 28 óra
A modul elvégzése válaszható, és ezen tanfolyami rész vizsgával zárul.


 

Célunk, hogy képzésünk során végig a legteljesebb oktatási élményt biztosítsuk számotokra, és ezért tanfolyamunk októberben induló évfolyama ötvözi majd a személyes és online oktatást. 

Tematikánk tartalmaz olyan előadásokat, gyakorlatokat, amelyeket élő, személyes keretek között tervezünk megtartani, és emellett bizonyos órákat online formában tartunk majd meg számotokra. 
Természetesen, amennyiben Te az egész képzés során nem tervezel személyesen megjelenni a képzésen (gondolunk itt többek között vidéken élő hallgatóinkra), akkor a személyes keretek között megvalósuló órák online követésére is lesz módod, akár felvételről is!

A tanfolyam két csoportban valósul majd meg. Az egyik csoport hétköznap esténként (kedd és csütörtök este), míg a másik csoport pedig intenzív módon (hétköznap napközben) vesz majd részt a képzésen. Az alkalmak egy része online, egy része személyes körülmények között zajlik majd.

A tanfolyamon a hallgatók létszáma limitált. Ennek oka, hogy a képzés ideje alatt a minden egyes résztvevővel kapcsolatos személyes figyelem megvalósítható legyen!

Elérhető helyek száma: 

Hétköznapi csoport: még 05 szabad hellyel rendelkezünk.
Intenzív csoport: még 06 szabad hellyel rendelkezünk.

 


"A legjobban azonban talán azt szerettem ebben a képzésben, hogy képzőink hiteles és megélt tudást adtak át olyan szintézisben, amit csak a valós tapasztalás adhat. Öröm volt ez a képzés."
Ágnes

"A maga nemében hiánypótló és egyedülálló képzés, mert nagy hangsúlyt fektet az önmagunkkal való munkára, a coacing technikák saját magunkon történő alkalmazására. Nekem nagyon sokat adott, segítette és azóta is segíti a személyes fejlődésemet!"
György 

"A képzés során a legtöbb elvárásom beigazolódott, de ennél sokkal többet kaptam. Inspiráló volt az oktatás és a csoport!"
Tina

Kiemelt értéke a képzésnek, hogy mind life, mind business területen folytatott coaching beszélgetéseim szupervizionálása biztosított egy fejlődési ütemet már a képzés alatt. Intenzív, élményekkel teli hónapokra számíts!"
Mária

"A tanfolyam egészen új szintre emelte a jelenlétem a munkámban és az emberi kapcsolataimban is."
Viktória

"Amit az Élet-Öröm Programok ad a hallgatóinak, borzasztóan magas minőségű, gyakorlatias, modern tudás. 
Nagyon tetszik, ahogy ötvözitek a különböző irányzatokat!"
Ági

"Csak ajánlani tudom a tanfolyamot azoknak, akik segítő szakemberként igazán hitelesek akarnak lenni!"
Zsuzsa


 

A tanfolyam képzési időpontjai

A tanfolyam díjai és képzési lehetőségek


Teljes tematikai leírás

Szakembereink, Oktatóink

Mentorálás

Online/Offline képzés

Szakmai Gyakorlat


Egyéb Információk

Beszámolók a képzésről

Nyílt Napok


Képek korábbi évfolyamokról

Szeretnék részt venni az ONLINE nyílt napon, 2021. szeptember 21-én!

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a Moduláris coach képzés 2021-es évfolyamára!

 

Oktatási referenciáink az elmúlt években: 

- 7 hónapos, Életvezetési Tanfolyam - 211 fő részére
- Employee experience szakértő képzés - 84 fő részére
- Life és business coaching - 254 fő részére
- Life, business, team coach és tréner képzés - 227 fő részére
- Egyetemi előadások

Szakmai programok, tréningek, szervezetfejlesztés, business coaching az alábbi cégek számára: