Coach képzések

Team Coach és Trénerképzés

2021 októberében indítjuk el a Team Coach és Tréner képzésünk újabb évfolyamát, amely ötvözi 
a személyes és online oktatási lehetőségeket.

Tanfolyamunk lehetőséget biztosít számodra, 
hogy olyan szakemberré képezd magad, aki mind tréneri, mind team coach eszközökkel
képes fejleszteni, támogatni csoportokat.


A már évek óta sikerrel megvalósított Moduláris coach képzésünk mellett 2021 októberétől már elérhető a Team Coach és Trénerképzésünk újabb évfolyama.

Ezen tanfolyammal egy olyan komplex tudással és gyakorlattal rendelkező szakember képzését tűztük ki célul, aki mind a coaching, mind pedig a tréneri eszközök használatával képes segíteni, támogatni és oktatni csoportokat, legyen szó akár life, akár business területről.

A képzés felépítésekor egyaránt gondoltunk azokra, akik először vennének részt ilyen jellegű, humán területtel kapcsolatos képzésen, és azokra is, akik már egy ideje coachként vagy trénerként építik hivatásukat. Ennek megvalósítása érdekében a tanfolyamunkat négy modulra osztottuk, amelyek között szabadon választhatnak hallgatóink.
Képzésünk ezek mellett, a modern üzleti szemlélet megvalósítása érdekében tartalmazza azon folyamatok ismeretanyagát, amelyek a különböző vállalatoknál a jelen időszakban a legaktuálisabbak: agilitás, rezililencia, változáskezelés.

Tanfolyamunk az összes releváns tematikai pontnál a jelenlegi, digitális kornak megfelelően tartalmazza a különböző gyakorlatok személyes megoldásai mellett azok online lehetőségeit.

A képzés során az alábbi modulok közül választhatsz:

1. A coaching alapjai modul
2. Team coaching modul
3. Tréner alap szintű modul
4. Tréner emelt szintű modul


1. A coaching alapjai modul

Ezen modul során megismerünk és elsajátítunk a valós és önreflexióra alapuló önismeret tudnivalói mellett különböző coaching technikákat, folyamatmodelleket, valamint gyakoroljuk a különböző coaching eszközöket. Ezen felül megismerkedünk a Nemzetközi Coach Szövetség etikai és kompetencia elvárásaival.
Ezen modul kötelező modul azok számára, akik korábban nem végeztek coach képzést. Lényeges, hogy a tematikai rész nem választható külön és nem biztosít coach tanúsítványt számodra. Ezen tematikai rész elvégzése után képes leszel alap szinten coaching beszélgetéseket lefolytatni és emellett a modul során felkészítünk Téged a Team coach tananyag elméleti és gyakorlati elsajátítására.
A modul részét képezi, hogy a tanfolyami időpontokon felül coaching beszélgetéseket is teljesítened szükséges, amelyben mentoraink segítenek majd Téged.
A modul önmagában nem választható, célja, hogy a coaching tapasztalat nélkül érkező hallgatóinkat felkészítse a Team Coach modulra.


2. Team coaching modul

A tanfolyam ezen szakaszában megismerkedünk és gyakoroljuk azokat a technikákat, amelyeket hatékonyan tudunk csoportos, team coaching programok során használni, továbbá megosztjuk Veletek, mi a különbség csoportos coaching, teamcoaching és tréning között. Ezen fejlesztési forma közelebb áll a coachinghoz, mint a tréninghez, és kiváló indulási alapot jelenthet azok számára, akik eddig egyéni üléseket vezettek, ám a jövőben szeretnének csoportokkal is foglalkozni.
A modul során megismerjük és gyakoroljuk az action learning módszertanát is, amely az egyik leghatékonyabb eszköz, amennyiben egy csoport erejét és tudását szeretnénk felhasználni az egyén problémájának megoldására.

Ezen képzési rész során üzleti szemlélettel dolgozunk, és ebből fakadóan betekintést nyerünk a jelenkor két legfontosabb tényezőjének, az agilitásnak és a rezilienciának az elméleti és gyakorlati megközelítéseibe.
Annak érdekében, hogy ne csak szakmailag, hanem üzletileg is sikeres coach hivatást tudjunk felépíteni, a képzés ezen szakaszában elméleti és gyakorlati betekintést is nyújtunk a személyes márkaépítés kezdeti lépéseibe, valamint áttekintjük a vállalkozásindítási és építési tudnivalókat.

Ezen tematikai rész elvégzése után képes leszel felkészülten vezetni Team coaching üléseket és coaching eszközökkel támogatni csoportokat.

A Team coaching modulon azok vehetnek részt, akik korábban végeztek coach képzést, vagy elvégzik a Coaching alapjai modult.

Szeretnék részt venni az ONLINE nyílt napon, 2021. szeptember 22-én!

3. Tréner alap szintű modul (ajánljuk azok számára, akik korábban még nem végeztek trénerképzést)

A tréneri alap szintű modul megadja mindazokat az ismereteket, gyakorlati tudást és saját élményt, amelyek képessé tesznek Téged arra, hogy önállóan megvalósíts egy komplex tréningnapot az igények tisztázásától, a tréning aprólékos megtervezésén és összeállításán át egészen az utómunkáig.

Komplex módszertant oktatunk, mely tartalmazza a tréneri hivatáshoz szükséges alap tematikus ismereteket (személyiségtípusok, DISC, asszertív kommunikáció, szükségletek és igények, visszajelzési technikák) de a hangsúlyt a könyvekből is elsajátítható elméletek helyett a saját élményű, tapasztalati tanulásra és a gyakorlatokra helyezzük. A modul során fókuszálunk az önismeretre, a kommunikációra és a tréningmódszertanra (felépítés, gyakorlattípusok, eszközök stb.).


Azoknak ajánljuk elsősorban, akik:
- még nem tartottak tréninget, de szándékukban áll,
- tartottak már tréninget, de szeretnék rendszerbe terelni és kiegészíteni, elméletileg is megalapozni a tudásukat,
- coachként más fejlesztési irányok iránt is érdeklődnek, szélesíteni szeretnék a portfoliójukat,
- vezetőként gyakran tartanak a munkatársaknak belső tréningeket, oktatásokat és ehhez szeretnétek módszert tanulni,
- karrierváltásban gondolkodnak és szívesen foglalkoznának emberekkel, csoportokkal,
- azt érzik, egyszerűen erre születtek :)

A modul során a tréneri mesterség mellett foglalkozunk a brandépítéssel, a személyes márka felépítésével, valamint a vállalkozásindítás kérdéseivel is - megadjuk a kezdő lökést ebben is (akárcsak a Team coaching modulban)
Ajánlunk szakirodalmat, mutatunk és közösen végrehajtunk gyakorlatokat, megtanulunk közösen reflexiót írni, és mentoráljuk a résztvevőket menet közben.

A képzés ezen moduljának elvégzése után magabiztosan leszel képes teljeskörűen megvalósítani különböző tréningeket.
 

4. Tréner emelt szintű modul (ajánljuk azoknak, akik már szereztek tapasztalatot trénerként vagy trénerképzést végeztek)

A trénerképzés haladó moduljában elmélyítjük a tréneri kommunikációs készségeket, foglalkozunk a tudatos jelenlét kérdésével, a különböző előadói stílusokkal, valamint részletesebben a hitelességgel és az etikai kérdésekkel.
A csoportdinamikában és a konfliktuskezelésben más módszertanok technikáiból mutatunk olyanokat, melyek tréningen is jól használhatóak (resztoratív szemlélet és megoldásfókuszú gondolkodás). A haladó modul egyik kiemelt témájaként kezeljük majd a csoportban megjelenő ellenállást és annak kezelését.

Azoknak ajánljuk a modult, akik:
- elvégezték vagy tervezik elvégezni az alap trénerképzést,
- gyakorló trénerek, akik hisznek a folyamatos önfejlesztésben, és nyitottak az új ismeretekre és a folyamatos önreflexióra,
- belső trénerként dolgoznak és szeretnének továbbfejlődni,
- új inspirációra vágynak, új gyakorlatokra és szemléletre,
- szeretnék frissíteni a tréneri eszköztárukat és mélyíteni a szakmai önismeretüket.

A képzések részletes szakmai tartalmát és az órarendet ide kattintva találhatjátok!


Miért minket válassz?

  1. A képzés teljes időtartama alatt végig mentoring segítséget nyújtunk számodra.

  2. A coach képzés moduljai során teljeskörűen figyelembe vesszük az ICF kompetenciáit és etikai előírásait.

  3. A tanfolyam során a gyakorlatok aránya 65-70%, mellyel biztosítjuk az élményszerű oktatást hallgatóink számára.

  4. Az Élet-Öröm Programok több, mint 12 éve segíti az embereket önismereti, kapcsolati fejlődésükben, valamint a számukra kedvezőbb életkörülményeik kialakításában és céljaik elérésében. Vállalati tréningjeink, különböző tréner- és coach képzéseink, több, mint 6 éves múltra tekintenek vissza.

  5. Oktatóink és szakembereink életének mindennapi részét képezi ezen hivatás gyakorlása, így elméleti felkészültségük mellett valós tapasztalatokkal és gyakorlattal rendelkeznek, mely érinti a képzés összes területét.

  6. Az Állam által nyilvántartott felnőttképző intézményként (Ny. szám: FKB/2020/002622) végezzük oktatási tevékenységünket, így képzésünk elvégzése után tanúsítványt kapsz kézhez, amely birtokában akár Team Coachként és Trénerként is dolgozhatsz.

  7. Tanfolyamunkon személyesen és online formátumban is részt vehetsz.


A tanfolyam Tematikája és képzési időpontjai

A tanfolyam díjai és képzési lehetőségek


Szakembereink, Oktatóink

Online/Offline képzés

Egyéb Információk


Nyílt Napok

 

Szeretnék részt venni az ONLINE nyílt napon, 2021. szeptember 22-én!

Érdeklődőm a tanfolyam iránt!

Jelentkezem a Team Coach és Tréner képzés 2021-2022-es évfolyamára!

 

Oktatási referenciáink az elmúlt években: 

- 7 hónapos, Életvezetési Tanfolyam - 211 fő részére
- Employee experience szakértő képzés - 84 fő részére
- Life és business coaching - 254 fő részére
- Life, business, team coach és tréner képzés - 227 fő részére
- Egyetemi előadások

Szakmai programok, tréningek, szervezetfejlesztés, business coaching az alábbi cégek számára:


  

 

"A legjobban azonban talán azt szerettem ebben a képzésben, hogy képzőink hiteles és megélt tudást adtak át olyan szintézisben, amit csak a valós tapasztalás adhat. Öröm volt ez a képzés."
Ágnes

"A maga nemében hiánypótló és egyedülálló képzés, mert nagy hangsúlyt fektet az önmagunkkal való munkára, a coacing technikák saját magunkon történő alkalmazására. Nekem nagyon sokat adott, segítette és azóta is segíti a személyes fejlődésemet!"
György 

"A képzés során a legtöbb elvárásom beigazolódott, de ennél sokkal többet kaptam. Inspiráló volt az oktatás és a csoport!"
Tina

Kiemelt értéke a képzésnek, hogy mind life, mind business területen folytatott coaching beszélgetéseim szupervizionálása biztosított egy fejlődési ütemet már a képzés alatt. Intenzív, élményekkel teli hónapokra számíts!"
Mária

"A tanfolyam egészen új szintre emelte a jelenlétem a munkámban és az emberi kapcsolataimban is."
Viktória

"Amit az Élet-Öröm Programok ad a hallgatóinak, borzasztóan magas minőségű, gyakorlatias, modern tudás. 
Nagyon tetszik, ahogy ötvözitek a különböző irányzatokat!"
Ági

"Csak ajánlani tudom a tanfolyamot azoknak, akik segítő szakemberként igazán hitelesek akarnak lenni!"
Zsuzsa